Scheidsrechter

Hesselmans, A.J.

Wedstrijdverslag

RKVVO wint in blessuretijd van “de Zwaluw”.

RKVVO startte goed, kreeg in de 4de minuut al een grote kans, een kopbal van Sam Heinemans kwam via de onderkant van de lat in handen van de doelman van de Zwaluw.

Het sterkere RKVVO kreeg in de 20ste minuut een vrije trap op 25 meter van het doel van de Zwaluw, waaruit Bram van Sambeek rakelings naast schoot.

De Zwaluw werd steeds sterker en er was na 20 minuten weinig krachtverschil.

In de 28ste minuut komt de Zwaluw na een goed lopende aanval op een 0-1 voorsprong.

Nog een uitval van de Zwaluw kan in de 35ste minuut met moeite gered worden door Robbert Koek, de RKVVO doelman.

Na nog enkele kleine kansjes voor beiden brak de rust aan met een 0-1 stand.

RKVVO startte de tweede helft fel en kwam al snel op gelijke stand.

In de 46ste minuut gaf Sam Heinemans door aan Kay van Diessen die de 1-1 binnen schoot.

De in de 58ste minuut geblesseerd geraakte Jorrit Mol werd vervangen door de A-speler Luuk Soetens.

Blessures alom bij RKVVO, Dick v/d Donk, Tom Paridaans, Niels de Weijer , Rob van Breugel en Joris Kox konden geen deel uitmaken van de vandaag gestarte ploeg. Sjors Rombouts was weer terug van weggeweest.

In de 75ste minuut werd bij RKVVO Sam Heinemans gewisseld voor de A-speler Wesley van Reijen. Ook A-speler Jasper Mol kwam 5 minuten later voor Sjors Rombouts in het veld.
In de 88ste minuut redde Robert Koek voor RKVVO een inzet van de Zwaluw.

Een laatste wanhopige aanval van RKVVO werd bekroond, Kay van Diessen werd in de 16 onderuit gehaald door een van de Zwaluw verdedigers wat RKVVO een strafschop opleverde. Joost van Doormaal schoot deze snoeihard binnen, 2-1.

RKVVO haalt 3 punten binnen en stelt voorlopig de derde plaats veilig.

Brabants Dagblad

RKVVO – Zwaluw VFC 2-1 (0-1). 25. Bloks 0-1, 46. 1-1 90 Van Breugel (pen.) 2-1.

„We spelen een prima wedstrijd en kregen ook de beste kansen”, vond Zwaluw-aanvoerder Thijs van Rooij. ‘’Maar we staan wel weer met lege handen in de strijd om lijfsbehoud en dat is heel zuur.”