Scheidsrechter

Briene, G.H.

Wedstrijdverslag

RKVVO vecht zich voorbij Gestel

Een gehavend RKVVO, zonder het spitsenduo Rob van Breugel en Kay van Diessen ging tegen Gestel voortvarend van start. Beide ploegen zochten waar mogelijk de aanval en deden gedurende de eerste helft niet voor elkaar onder.

De eerste kans deed zich voor in de 12de minuut voor Gestel, een vrije trap op 20 meter van het Oerse doel werd in de muur geschoten.

RKVVO kwam op voorsprong in de 14de minuut een voorzet van Tom Paridaans werd door Sam Heinemans buiten bereik van de Gestelse doelman ingekopt 1-0.

Lang mocht RKVVO niet van hun voorsprong genieten, na een corner voor Gestel en het loslaten van de Oerse keeper werd de bal ingeschoten naar een 1-1 stand.

Gestel bouwde de druk op en werd de gevaarlijkste ploeg.

In de 27ste minuut kopte Gestel de bal rakelings over het doel van RKVVO.

Uit een goed lopende aanval komt Gestel in de 29ste minuut op een 1-2 voorsprong.

RKVVO herpakte zich, werd gelijk aan Gestel en kwam in de 32ste min weer op gelijke stand,

een voorzet van Mark Vruggink welke binnen werd geschoten door Joost van Doormaal 2-2.

Ruststand 2-2

RKVVO startte de tweede helft beter dan Gestel, kreeg kleine kansjes maar kon nog niet op voorsprong komen. In de 62ste minuut was er een kans voor Gestel, een vrije trap op 25 meter was een prooi voor RKVVO doelman Robbert Koek. RKVVO wisselde in de 70ste minuut Tom Paridaans voor Martijn van Dijk, een wissel met gevolgen. Binnen 2 minuten gaf Sjors Rombouts een bal op Martijn van Dijk die voor RKVVO de 3-2 op het scorebord bracht.

Gestel werd in de 78ste minuut nog gevaarlijk, uit een corner werd net over gekopt.

RKVVO ging nog 2 keer wisselen, Michael Drummen kwam voor Bram van Sambeek en Jordy Verhoeven voor Sam Heinemans.

Zowel Gestel als RKVVO kregen nog enkele mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer, al was Michael Drummen dicht bij het vierde Oerse doelpunt met een schot achter het standbeen om. Maikel Drummen heeft als speler dit seizoen nog geen punt laten liggen.

RKVVO won verdiend door zijn werklust van Gestel.

Verslag Gestel

Gestel verliest bij RKVVO: 3-2 (verslag Gestel)

v.v. Gestel heeft zich in het duel met RKVVO de kaas van het brood laten eten, doordat het niet in het eigen spel kwam, maar zich daar juist op heeft laten aftroeven. Waar Gestel zich onder de nieuwe trainer ontwikkelt tot een ploeg met drive en het vermogen om vrijwel constant de bal af te jagen, liet het zich gister op die twee punten te vaak afbluffen door de thuisploeg.

Door kort op de tegenstander te spelen, liet de thuisploeg meteen merken dat Gestel niets cadeau zouden krijgen. Toch kreeg Gestel de eerste mogelijkheid via een vrije trap, maar Van de Moosdijk schoot de bal in de muur. RKVVO had minder moeite met het net vinden, want al na vijftien minuten was het raak. Via een voorzet van Paridaans kon Heinemans van dichtbij binnenkoppen: 1-0.

Niet veel later maakte Gestel alweer gelijk. De doelman van RKVVO wilde een corner uit de lucht plukken, maar liet los. Bettgens was er als de kippen bij om de 1-1 aan te tekenen. Gestel werd sterker en kon zelfs op voorsprong komen. Bettgens, wekelijks uitblinker bij het huidige Gestel, zette na een goede actie op het middenveld Ikele vrij voor de doelman, en de rappe aanvaller faalde niet: 1-2. Ook Gestel mocht niet lang van de voorsprong genieten. Door een onoplettendheid bij de bezoekers achterin, waarbij de bal niet goed werd verwerkt, kon van Doormaal uit een voorzet van Vruggink binnenschieten: 2-2. Vlak voor rust kwam Gestel zelfs nog goed weg, toen Heinemans zijn poging op het doel van de Eindhovenaren maar rakelings naast zag gaan.

De tweede helft leidde tot meer onrust en onzorgvuldigheid in het veld. Met name de bezoekers (waar Sadat inviel voor Karagoli) maakten zich hier schuldig aan, waardoor RKVVO het spel naar zich toe kon trekken. Hoewel Gestel nog een goede kans kreeg, die om zeep werd geholpen doordat de twee doorgebroken spelers elkaar omver lopen, was het vooral RKVVO wat de klok sloeg. Overal op het veld waren de Oerlenaren een stukje sneller dan de bezoekers, hetgeen uiteindelijk leidde tot de winnende treffer. Van de Moosdijk moest aan de zijde van Gestel licht geblesseerd het veld verlaten, en hij werd vervangen door Van de Kamp. Ook RKVVO bracht een wisselspeler, die een gouden greep bleek. Van Dijk werd gebracht, en die kon in de 70e minuut een voorzet van Rombouts binnenwerken, waarmee hij meteen matchwinner werd: 3-2.

De laatste wissel van Gestel, Gibbes voor Gunuc, resulteerde nog bijna in de gelijkmaker. Gibbes, die een enorme pegel in de benen heeft, zag een vrije trap maar rakelings langs het doel scheren, hetgeen de gelijkmaker zou hebben opgeleverd. Daar stelde RKVVO in de persoon van Drummen echter ook nog een hoogstandje tegenover.

Magic Michael

Door de bal achter het standbeen langs te verwerken, verschalkte de doelpuntenmachine van weleer nog bijna de Gestel goalie, maar ook zijn poging miste op een haar na doel.

RKVVO sloot het duel uiteindelijk winnend af, waarmee het terecht de drie punten in eigen huis hield. Door over het gehele veld steeds één stapje sneller te zijn dat de Gestelnaren, had het grote delen van de wedstrijd de controle. Toch had de uitslag nog beide kanten op kunnen vallen, maar kreeg de thuisploeg met de drie punten verdiend loon naar werken. Gestel zal de komende wedstrijden zich moeten richten op het pakken van de punten, om zo in de periodestrijd niet al vroegtijdig te moeten afhaken. Wanneer het spel van de voorbije weken daarbij weer wordt hervonden, hoeft dat zeker geen probleem te zijn.