14 april 2013 14:30

Scheidsrechter

Broekhoven, W.A.L.

RKVVO wint uit verdiend van Haarsteeg.

Twee aftastende ploegen, die in het begin van deze wedstrijd nog niet konden imponeren.

Na 10 minuten kwam RKVVO beter in zijn spel en kreeg ook de eerste mogelijkheid om de score te openen. Een vrije trap van Tom Paridaans werd met moeite door de doelman van Haarsteeg over de lat getikt.

RKVVO nam het heft sterk in handen, bleef de aanvallende ploeg en het wachten was op het eerste Oerse doelpunt. Een snelle aanval bracht RKVVO aan de leiding, Tom Paridaans bracht de bal in de 16 meter, waarna Sam Heinemans voor de 0-1 zorgde.

Haarsteeg had hier geen antwoord op en de kansen vielen alleen aan de zijde van RKVVO.

Maar zoals zo vaak, was er een uitval van Haarsteeg in de 44ste minuut die met een frommelgoal voor de gelijkmaker zorgden 1-1. Ook in de hier opvolgende blessuretijd werd niet meer geschoord.

Ruststand 1-1

De tweede helft was meer een gelijk opgaande strijd, met het windvoordeel van Haarsteeg probeerden zij met lange ballen hun spitsen te bereiken. RKVVO zat verdedigend goed in elkaar, maakte het veld zo klein mogelijk en bouwde weer een veldoverwicht op.

In de 60ste minuut ging RKVVO twee keer wisselen, Jasper Mol kwam voor Tom Paridaans en zijn broer Jorrit voor Sam Heinemans.

RKVVO bleef de druk opvoeren, kreeg kansjes en kwam in de 70ste minuut op voorsprong.

Een vrije trap van Joost van Doormaal werd door de keeper van Haarsteeg los gelaten en Rob van Breugel was er als de kippen bij om de 1-2 binnen te schieten.

Haarsteeg probeerde het tij te keren, kreeg amper kansen en kon alleen toezien hoe RKVVO

voetballend het einde van deze wedstrijd wilde halen. Michael Drummen kwam in de 85ste minuut nog in het veld voor de van een blessure herstelde Rob van Breugel.

Het slotakkoord was voor RKVVO, een voorzet van Bram van Sambeek werd buiten bereik van de Haarsteger keeper perfect ingeschoten door Jorrit Mol naar een 1-3 stand.

Dik verdiende overwinning voor een veel beter RKVVO.