Scheidsrechter

Werff, R.C.P van der

Wedstrijdverslag

RKVVO de mindere tegen Kampioen TEC

RKVVO startte voortvarend tegen TEC in Tiel en kwam in de 3de minuut op een 0-1 voorsprong via een lob over de keeper van TEC van Kay van Diessen na voorbereidend werk van Joost van Doormaal.

Lang kon RKVVO niet genieten van deze voorsprong, een verdedigingsfout in de 7de minuut bracht de stand weer gelijk 1-1. Het eerste kwartier ging de wedstrijd nog gelijk op, maar daarna bepaalde TEC wat er op het veld gebeurde.

In de 23ste minuut miste TEC nog voor open doel, maar maakte de 2-1 in de 29ste minuut na een vloeiend lopende aanval. Af en toe plaatste RKVVO een tegenstoot maar vond de keeper van TEC op zijn plaats. In de 42ste minuut kwam TEC op een 3-1 voorsprong na geklungel in de laatste lijn.

Ruststand 3-1

Ook in de tweede helft bepaalde TEC wat er gebeurde, pogingen van RKVVO leidde tot niets. RKVVO bracht in de 60ste minuut Sam Heinemans voor Mark Vruggink.

Een penalty in de 65ste minuut (onterecht gegeven door de slecht leidende scheidsrechter) bepaalde de stand op 4-1. Een buitenspel doelpunt in de 70ste minuut (zelfs de TEC suporters vonden dit) zorgde voor de 5-1 eindstand.

Een geflatteerde overwinning voor de kampioen uit de 2de klasse.

Verslag TEC ( De Gelderlander)

TIEL - De zondagvoetballers van TEC hebben zonder al te veel problemen afgerekend met RKVVO. De Tielenaren, die vorige week kampioen werden van de tweede klasse F Zuid 1, waren met 5-1 te sterk voor de nummer vier op de ranglijst.

Voor TEC stond er tegen RKVVO eigenlijk alleen de eer op het spel. Dat zorgde in de openingsfase voor een stukje gemakzucht bij de Tielenaren. Binnen drie minuten kwamen de bezoekers uit Veldhoven aan de leiding. Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong. In de zesde minuut zette Patrick Ax de thuisploeg alweer op gelijke hoogte. Seref Kaya en Joël Sanaky zorgden vervolgens voor een 3-1 ruststand.

Na de pauze liep TEC verder uit. Invaller Albert van Velsen scoorde uit een strafschop de 4-1. Rachid Chelah zorgde voor het slotakkoord: 5-1.