RKVVO JO9-8

F-pupillen zaterdag, F9, 5e klasse 5.109

12 maart 2016 9:15

Opstelling RKVVO JO9-8

Nadat er tijdens de eerste drie wedstrijden goed gestreden en gespeeld was, was RKVVO F9 toe aan een eerste succes. Voor de eerste uitwedstrijd reisden ze af naar Geldrop voor de wedstrijd tegen Braakhuizen. Ondanks enkele afzeggingen kon F9 toch nog een compleet elftal op de been brengen.

Direct na de aftrap was het helaas direct raak voor Braakhuizen, in de eerste minuut werd het 1-0. Na de openingstreffer ging Bas gevaarlijk op de keeper af, maar hij schoot net naast. In de 10e minuut was het weer Braakhuizendie counterde naar een 2-0 voorsprong. Ondanks de achterstand liet RKVVO zich niet van de wijs brengen. Na twee gevaarlijke corners en een bal op de paal was het uiteindelijk Bas die in de 15e minuut de score opende voor RKVVO (2-1). Drie minuten daarna maakte Bas de gelijkmaker: 2-2. RKVVO F9 bleef goed samen spelen en Luuk en Tygo jaagden fel op de bal. Julian bediende met zijn sterke lange trap en goede passes de spitsen voorin. Rens verrichte goed keeperswerk. Vlak voor rust bekroonde Bas het goede spel van RKVVO F9 met een prachtige, loepzuivere hattrick; 2-3.

Meteen na rust was het Bas die de voorsprong verder uitbreidde. Hij maakte de fraaie 2-4. Ook Stan was gevaarlijk, na goed doorzetten van Loek. En ook Luuk was dicht bij een doelpunt. In de loop van de tweede helft werd het gebrek aan wissels RKVVO bijna fataal. De vermoeidheid leek toe te slaan en Braakhuizen maakte in de 30e minuut de 3-4. Bas schoot nog een keer naast en Loek op de keeper, maar het was uiteindelijk Braakhuizen die vlak voor tijd de gelijkmaker maakte (4-4). Tygo verrichte nog een goede redding en wist erger te voorkomen. In de blessuretijd richtte RKVVO zich weer op en was het Bas, de “man of the match” die de winnende 4-5 maakte, na een lange rush. Een verdiende, prachtige en heroïsche zege voor RKVVO F9 na goed teamspel en fantastische inzet!