RKVVO 6 in titelrace na overtuigende overwinning op DBS

RKVVO 6 (zon)

Mannen zondag, 6, 6e klasse 649

16 oktober 2016 10:30

DBS 5 - het vernieuwde R.K.V.V.O. 6 Uitslag 0-6

Volgens het scorebord zijn we het seizoen goed begonnen met 3 kleine overwinningen in de competitie en alleen overwinningen in de beker. Toch waren er ook enkele flinke tegenslagen met langdurige blessures van sterspelers: Marc, Niels en Frank. Vanuit onverwachte hoek kwamen er ook enkele versterkingen: welkom Mark 2, Alvin, Robin, Frank en Tim.

Helemaal uit bij DBS -voor de meesten dichter bij dan het veld van Oers- was er flinke tegenstand te verwachten. De nieuwe aanwinsten en de zeer oude garde zouden nog aan elkaar moeten wennen. @Hoppa deed ook niet mee, ondanks het uitstekende weer.

Er waren naar het achterste veld van D.B.S. toch zeker 30 man gekomen om te kijken: geblesseerde spelers, vrouwen met nieuwe baby's, moeders en vaders kwamen langs de lijn in de zon staan.

De eerste helft gaf een gelijk opgaande strijd, waarbij D.B.S. Het overwicht had en meer kansen creëerde. Er ging er niet een in, terwijl het oerse zesde aan de andere kant enkele halve kansen verzilverde. Eerst slalomde Alvin door de verdediging en scoorde: volgens de voetbalapp een intikker. Toen kwam het moment van Robin. Ergens hebben de grote wijzen van het derde toch iets niet goed gezien toen ze besloten hem niet in de selectie op te nemen, want hij scoorde een van de mooiste doelpunten van de afgelopen jaren op de Nederlandse amateurvelden. Van 25 meter iets rechts van de as van het veld schoot hij gemikt met een streep in de linker kruising. Even was iedereen stil van bewondering en toen kwamen alle supporters en spelers (ja ook de tegenstanders) met een welgemeend applaus. Een prachtig doelpunt 0-2. Nogmaals welkom Robin.

Als gevolg van enkele niet gepastte opmerkingen tegen de scheidsrechter (foei) moest R.K.V.V.O. een tijdje met 9 man spelen. Gelukkig was de 0-2 ook de ruststand. In de tweede helft waren de verhoudingen op het veld geheel anders. Oers had flink het overwicht en er waren vele kansen. Na ongeveer 10 minuten werd een scherpe trap van keeper Joris door Martin meegenomen richting het doel en in de hoek van het doel geschoten. 0-3, de tegenstand was daarmee wel gebroken. Even later volgde nog een scherpe pass van Marcel op Martin die alleen voor de keeper stond en de 4-0 erin schoot. Ook Sjoerd was op dreef die met een verdwaalde voorzet (of was het toch zo bedoeld?) scoorde: 0-5. Hierbij moet aangetekend dat Deef claimt de bal een tikje richting Sjoerd te hebben gegeven, maar daarvan is geen bewijs. Toch maar een assist-stripke voor d'n Dave. Het aanvalsspel van het zesde bleef gevarieerd via Peter op links en Robert op rechts, waardoor er nog opgelegde kansen kwamen. Het laatste doelpunt komt op naam van Sjoerd na een blunder van de keeper. De 0-6 eindstand was zeker gezien de tweede helft dik verdiend. Al met al een goede teamprestatie van het vernieuwde zesde.

Aankomende zondag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma namelijk tegen RKGSV die momenteel bovenaan staat. We hopen op net zoveel support als afgelopen zondag zodat we de 3 punten thuis kunnen houden.