60'
Assist: Bart Rovers

Mannen zondag, 9, 6e klasse 636

23 oktober 2016 12:00

Ze zeggen wel eens ooit "Kampioen wordt je door slechte wedstrijden in winst om te zetten". Dat bied dan een mooi toekomst perspectief.

RKVVO 9 mocht aantreden op het hoofdveld tegen de nummer laatst Spoordonkse Boys. Op papier een makkelijke tegenstander welke telkens met grote cijfers verloor. Toch waarschuwde trainer Rovers vooraf zijn mannen dat dit statistisch de moeilijkste tegenstander is voor RKVVO 9. Het spel maken met aantrekkelijk aanvalspel is niet waar wij het van moeten hebben. Toch starten we aanvallender dan normaal met 2 echte spitsen en de captain in een rol op het middenveld.

Met een percentage balbezit van ruim 70 % in het voordeel van RKVVO 9 zou je denken dit wordt toch een makkie. Niks was minder waar op een afgekeurde, en niet waargenomen goal na waren er geen gevaarlijke situaties in de 16 meter van Spoordonkse  in de eerste helft.

In de rust greep de trainer in en wisselde Marco, Stefan en Niels voor Rob, Nick en Lenny. 3 spelers welke normaal gezien een team op sleeptouw kunnen nemen. Binnen 5 minuten maakte de Scheidsrechter Harks zijn enige foutje van de eerste helft goed door een lichte overtreding in de 16 meter te bestraffen met een penalty. Rob verzilverde dit buitenkansje en liet de keeper kansloos. De bevrijdende 1-0 stond snel op het scorenbord, de opmaat naar een grotere score was ingezet. Niks was minder waard veel balbezit op de helft van Spoordonkse Boys maar geen eindpas bleef het probleem.
Een vrijtrap op 25 meter in de 60e minuut van de captain zorgde ervoor dat Thijs uit de scrimmige kon score 2-0.

Maar ook bij RKVVO 9 geld de eeuwen oude voetbalwet als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. Meerdere keren kwamen de opportinisctische mannen uit Spoordonk over onze open linkerkant erdoor heen wat uiteindelijk resulteerde in een tegentreffer 2-1. Werd het nog billenknijpen? Nee niet echt keeper John gaf na afloop toe dat hij nog nooit zo'n saaie wedstrijd had gekeept en het steenkoud had.

Deed RKVVO 9 dan niks meer in de 2e heft, jawel grossieren in het missen van open kansen. Jammer want deze tegenstander was ideaal om toch nog een poging te doen de interne periode te pakken, nu leggen we hem hoogst waarschijnlijk af op doelsaldo.

De punten zijn in Oers gebleven en zoals dit verslag is begonnen laten we hopen dat we door ook slechte wedstrijden te winnen laten zien dat we echt voor de doelstelling het kampioenschap kunnen gaan.

6 wedstrijden gespeeld 18 punten en een gat op de nr. 2 van 2 punten.
Zondag 12:00 uur staat alweer een thuis wedstrijd op het programma, Wilhelmina Boys.