Tongelre JO9-3

Onder 9 zaterdag, JO9-5, 5e klasse 64

8 oktober 2016 9:30

Opstelling

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Tongelre JO9-3 op het programma. Dankzij de goede wedstrijd van vorige week waren ook deze week weer vele toeschouwers aanwezig op het sportpark.

RKVVO begon met een nieuwe speelvorm. Deze week werd er voor de eerste keer met een middenveld gespeeld. Dit pakte goed uit want Tongelre werd direct goed onder druk gezet. Er kwamen enkele kansen maar de keeper van Tongelre wist zijn doel goed schoon te houden. Ook Tongelre kwam er een aantal keer gevaarlijk uit via hun aanvaller. Maar de verdediging met Xander en Stan van Gompel hield goed stand en anders stond Willem altijd nog goed zijn mannetje in het doel. Toch wist Tongelre na 8 minuten de score te openen en stond RKVVO met 0 - 1 achter. Meteen ging RKVVO op jacht naar de gelijkmaker en niet veel later wist Simon na een goede aanval met een pass Rens te vinden die de keeper van Tongelre kansloos liet. Vanuit het middenveld kwamen Lisa en Luuk nog een aantal keer gevaarlijk door, maar helaas werd er niet meer gescoord al was Tygo vlak voor rust nog dicht bij een treffer.

De tweede helft ging RKVVO op dezelfde voet verder en bleven er geregeld kansen komen voor onder ander Stan de Wild, Xander en Rens. Helaas ging de bal er net niet in. Samen met Mika en Stan werden de meeste gevaarlijke aanvallen van Tongelre onschadelijk gemaakt, maar helaas was het na 31 toch Tongelre dat weer wist te scoren en keek RKVVO tegen een 1 - 2 achterstand aan. Vol goede moed ging RKVVO weer op zoek naar de gelijkmaker en was er een aantal keer dichtbij. Vlak voor tijd werd de getoonde strijd beloond met de terechte gelijkmaker. Onze topscorer Xander wist de keeper van Tongelre te verschalken en bracht zo de 2 - 2 eindstand op het bord.

Een verdiend gelijkspel wat met een beetje meer geluk in het afwerken ook wel een overwinning had kunnen zijn. Dit geeft goede moed voor volgende week om bij Brabantia JO9-7 op jacht te gaan naar de eerste overwinning van het seizoen.