RKVVO JO9-5 begint goed na de winterstop

SBC JO9-7

Onder 9 zaterdag, JO9-5, 5e klasse 54

4 februari 2017 9:30

Opstelling

Door de slechte weersomstandigheden heeft het wat langer geduurd voordat de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie gespeeld kon worden, maar vandaag waas het dan eindelijk zover. Onder grote belangstelling begon RKVVO JO9-5 de competitie tegen SBC JO9-7. De trainers hadden gekozen voor een 2-2-2 opstelling.

RKVVO begon direct goed aan de wedstrijd en over het hele veld werd de tegenstander goed onder druk gehouden. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten waren er wat kansjes. Bij RKVVO stond Willem weer prima te keepen en de paar mogelijkheden die SBC kreeg, ondanks het goede verdedigen van Stan, Mika en Luuk, werden goed onschadelijk gemaakt door Willem. Het hele team speelde sterk en zaten kort op de bal en heroverde regelmatig de bal om dan met mooie aanvallen bij de tegenstander uit te komen. Op het middenveld vochten Tygo, Milo en Rens veel duels uit waar er ook veel van werden gewonnen waardoor er ook flink wat aanvallen konden komen via Lisa, Simon en Xander. Halverwege de eerste helft waren er een aantal hoekschoppen, maar werd er helaas niet gescoord. Vlak voor de rust wist Xander met een goede solo dan toch het net te vinden en bracht zo de 1 - 0 ruststand op het bord.

De tweede helft bleven de teams goed tegen elkaar op gaan en bij beide doelen waren er diverse mogelijkheden. RKVVO kwam nog een aantal keren dicht bij een doelpunt, maar kon helaas niet scoren. Halverwege de tweede helft kwam SBC gevaarlijk door en kon Willem de bal nog net tegen de paal tikken, maar in de rebound wist SBC toch de gelijkmaker te scoren. Vol goede moed bleef RKVVO naar de winennde treffer zoeken, maar dit lukte helaas niet. Na de wedstrijd wisten de penaltykoningen en koningin zoals bijna gebruikelijk de penaltyreeks te winnen.

Al met al een erg goede wedstrijd met een compliment voor het hele team voor hun vechtlust en inzet. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen DBS JO9-10.