RKVVO JO9-3 wint uit bij Netersel/Casteren JO9-2

RKVVO JO9-3

4e klasse 19

21 april 2018 9:30

Opstelling RKVVO JO9-3

Dankzij de hulp van TomTom was het hele team het gelukt om op tijd in Netersel aan te komen voor de volgende wedstrijd in de competitie. Op deze mooie zomerse ochtend stond de wedstrijd tegen het combinatieteam van Netersel en Casteren JO9-2 op het programma.

Zoals al vaker in deze competitie bleken de ploegen gelijkwaardig aan elkaar en waren er aan beide kanten wel wat kansen. Bij RKVVO stond de verdediging met Stan en Steven goed. De enkele keren dat Netersel/Casteren er door kwam was Simon weer goed op zijn post om de ballen uit het doel te houden. Halverwege het eerste kwart kwam Steven goed op met de bal, hij kon de bal nog net doorspelen op Guus voordat hij ten val kwam. Uit de pass van Steven wist Guus wel de 0 - 1 te scoren en zo had RKVVO de leiding in de wedstrijd. Op het middenveld werkt Rens en Milan goed samen en vlak voor het eind van de eerste kwart was er een afgevallen bal die in de voeten van Stan terecht kwam. Stan twijfelde geen moment en schoot de bal van grote afstand direct prachtig in de goal. Zo werd het eerste kwart afgesloten met een 0 - 2 voorsprong. Na de time out ging RKVVO verder met druk zetten en waren de meeste kansen nog steeds voor RKVVO. Er waren wel wat kleine kansjes aan beide kant, maar er werd niet meer gescoord in de eerste helft.

In de tweede helft begon RKVVO weer sterk. Al snel kwam uit een van de aanvallen de bal bij de tweede paal. Hier stond Rens en die wist de bal in de korte hoek bij de te keeper te scoren. RKVVO had hiermee een geruststellende 0 - 3 voorsprong. Via Luuk kreeg RKVVO nog wel wat kansjes, maar de doelpunten bleven nog uit. Na de time out begon Netersel/Casteren direct met veel overtuiging aan de achtervolging wat al snel in twee doelpunten resulteerden. De spanning was met 2 - 3 weer helemaal terug in de wedstrijd en Netersel/Casteren ging verder op zoek naar de gelijkmaker. Lisa veroverde menige bal op het middenveld en hierdoor kon RKVVO weer aan aanvallen toekomen. Bij RKVVO kwam Stan, net als Ronald Koeman in zijn beste tijden, geregeld mee in de aanval en met nog een paar minuten wist hij weer een bal van grote afstand in het doel te schieten en zo RKVVO op 2 - 4 te brengen. Met nog een minuut te spelen bracht Netersel/Casteren de spanning weer terug door de aansluitingstreffer binnen te schieten. Vlak voor tijd was het  Lisa die de bal goed voor het doel naar Guus speelde die zo met zijn tweede doelpunt aan alle onzekerheid een eind maakte en de eindstand op 3 - 5 bracht.

De komende weken hebben de sterren van RKVVO JO9-3 even vrij en op 12 mei wacht de thuiswedstrijd tegen Hilvaria JO9-3.