RKVVO JO9-3 wint na lastig begin van Rood Wit Veldhoven JO9-2

RKVVO JO9-3

4e klasse 19

19 mei 2018 9:15

Opstelling RKVVO JO9-3

Vandaag stond voor RKVVO de derby tegen Rood Wit Veldhoven JO9-2 op het programma. Ondanks het wat bewolkte weer waren de toeschouwers in grote getalen op komen dagen voor deze wedstrijd.

Rood Wit begon sterk aan de wedstrijd en drong RKVVO terug op de eigen helft. Al snel kregen ze ook de eerste kansen en na 3 minuten lag de eerste bal achter Simon in het net en stond Rood Wit met 1 - 0 voor. RKVVO ging steeds beter voetballen en achterin hielden Rens en Stan de sterke aanval van Rood Wit beter onder controle. Uit een goede aanval van RKVVO wist Guus  met een mooie boogbal de gelijkmaker te scoren. Het spel golfde heen en weer en vlak voor de time out kreeg Rood Wit een vrije trap. Deze werd onhoudbaar binnen geschoten en zo stond Rood Wit weer voor. Al snel na de time out ging Stan goed door en gaf hij met een goede pass Guus de kans om de 2 - 2 binnen te schieten.  Rood Wit kreeg nog een aantal kansen, maar die werden goed gestopt door Simon, maar vlak voor rust was het toch Rood Wit dat voor de derde keer op voorsprong kwam.  Met zijn derde doelpunt zorgde Guus er voor dat beide teams met 3 - 3 gingen rusten.

Na rust bleven de teams gelijk op gaan. RKVVO ging steeds beter spelen en Luuk en Steven zorgde dat de aanvallen van Rood Wit al vaak op het middenveld werden gestopt en zorgde dan voor kansen aan de andere kant. Ook Milan zorgde voor veel gevaar maar de keeper van Rood Wit hield zijn doel goed schoon. Aan de andere kant waren Mika en Rens de aanvallers van Rood Wit de baas. RKVVO  werd steeds sterker, maar het duurde tot de laatste 10 minuten voordat dit in doelpunten uitgedrukt kon worden. Na de time out zorgde Mika met een goede pass dat Lisa RKVVO voor het eerst vandaag aan de leiding kon brengen, 3 - 4. Direct na de aftrap veroverde Milan de bal en speelde hij na een goede actie de bal naar Guus. Die wist wel raad met deze kans en zorgde voor de 3 - 5. Rood Wit werd nu even helemaal overrompeld door het fel spelende RKVVO en na een goede actie aan de rechterkant van het veld wist Guus al weer voor de vijfde keer doel te treffen en zo de wedstrijd te beslissen. Na de aanval van Rood Wit goed gestopt te hebben, zorgde Simon met een goede verre trap dat Guus de 3 - 7 tegen de touwen kon knallen. Uit een corner schoot Milan nog tegen de lat en Lisa was nog dicht bij een tweede doelpunt, maar raakte helaas de paal. Vlak voor tijd zorgde Guus op aangeven van Lisa voor de 3 - 8, waarna Milan na een goede actie Guus ook nog de 3 - 9 liet scoren.

Een hele mooie overwinning in deze lastige derby. Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Beerse Boys JO9-2.