RKVVO JO10-1 gaat strijdend te onder tegen fysiek Were Di JO10-1

RKVVO JO10-1

2e klasse 7

29 september 2018 10:00

Opstelling RKVVO JO10-1

Na de knappe overwinning in de eerste wedstrijd tegen FC Tilburg moest RKVVO JO10-1 vandaag op bezoek bij Were Di JO10-1.

Were Di begon sterk aan de wedstrijd en al in de eerste minuut wisten ze de score te openen en zo keek RKVVO al snel tegen een 1 - 0 achterstand aan. Vooral in het begin kwam RKVVO niet echt in het spel en wist Were Di door goed spel RKVVO onder druk te zetten. Uit een aanval haalde RKVVO echter nog een corner. Deze werd door Reaven scherp voorgezet waarna de bal via de keeper in het doel viel en zo was het toch al snel weer 1 - 1. Lang kon RKVVO er niet van genieten want een minuut later was het al weer 2 - 1 voor Were Di. Ondanks de versterkte verdediging was het toch weer Were Di dat wist te scoren en zo al een 3 - 1 voorsprong pakte. Vlak voor de time out was het Niek die goed door ging en Daan kon aanspelen. Daan zorgde er voor dat de aansluiting een feit was en schoot de 3 - 2 binnen. In het weede gedeelte van de 1e helft kon RKVVO beter bij blijven bij Were Di en achterin zorgde Xander, Stan en Niek dat er weinig kansen kwamen. Bij de kansrijke aanvallen was Simon goed op ijn hoede en kwam een aantal keer goed uit om zo de tegendoelpunten te voorkomen. Toch wist Were Di nog een gaatje te vinden en bracht zo de voorsprong op 4 - 2. Op slag van rust ging Reaven goed door op rechts en kon zo Niek bereiken die de 4 - 3 ruststand binnenschoot.

Ook in de tweede helft bleef RKVVO goed meespelen in het steeds fysieker wordende spel. Het spel ging op en neer en aan beide kanten zorgden de keepers er voor dat er geen ballen ingingen ondanks de mogelijkheden die er waren. Vlak voor de rust leek RKVVO de gelijkmaker te scoren. De bal was volgens de scheidsrechter helaas net achter geweest en zo werd het doelpunt niet geteld. Vlak voor het einde van de time out wist Guus toch nog de gelijkmaker te scoren door tot het uiterste door te gaan. Er was nog wel even discussie of de bal de lijn was gepasseerd, maar uiteindelijk werd toch besloten dat het doelpunt was en ging RKVVO met een 4 - 4 stand beginnen aan het laatste kwart van de wedstrijd. Hierin kwam RKVVO toch net iets fysiek tekort en was het al snel Were Di dat weer op voorsprong kwam door binnen twee minuten 2x te scoren. Ondanks goed door te blijven gaan wist RKVVO helaas niet meer te scoren en was het twee minuten voor tijd Were Di dat de eindstand op 7 - 4 bracht.

Wederom een goede wedstrijd van RKVVO waarin ze op het eind net een beetje tekort kwamen om ook in de tweede wedstrijd een punt (of meer) te kunnen pakken tegen een Tilburgse tegenstander. Volgende week staat de wedstrijd uit bij Wodan JO10-3 op het programma.