... (e.d.)
78'

6e klasse 649

25 november 2018 10:00

Op een frisse zondag morgen stond de wedstrijd RKVVO 8 tegen de Zuiderburen 3 op het programma. De beelden van de avond ervoor beloofde niet veel goeds maar niets was minder waar. Het publiek langs de kant kreeg een leuke pot voorgeschoteld door de equipe van Paul en Jan.

In de eerste helft werd er goed gevoetbald, de bal werd geduldig rond gespeeld en de bal ging gemakkelijk van voet naar voet. Dit leidde tot een aantal flinke kansen voor Bert en Tim maar een goal bleef in de openingsfase van de wedstrijd uit. Het had na 15 minuten misschien al wel 3-0 kunnen staan maar het team vergat zichzelf te belonen. De Zuiderburen kregen slechts een aantal kleine kansen maar op hun weg vonden zij steeds Jasper  die een uitstekende wedstrijd keepte. Na een klein kwartier kwam Mick Vennix aanzetten die zich ondanks het zetten van zijn wekker te laat kwam.  Na 20 minuten werd de spreekwoordelijke ban eindelijk gebroken door Jelle die met een afstandsschot de doelman verschalkte, 1-0. Het publiek kon zich opmaken voor een drie punter, maar de goals wilden de eerste helft niet vallen. De ruststand was dan ook 1-0, en een warme kop thee was dan ook wel verdiend.

RKVVO kwam slap uit de kleedkamer en gaf meteen een aantal goede kansen weg. Gelukkig was de keeper alert en kon een tegendoelpunt worden voorkomen. Na 10 minuten leek RKVVO wakker geschudt en werd er weer goed gevoetbald. Een splijtende pass van Jelle zette Geert 1 op 1 met de keeper en Geert schoot ondanks het vele bier van de avond ervoor beheerst binnen, 2-0. De 3-0 liet vervolgens niet lang op zich wachten een voorzet van Erik Pennekamp werd keurig binnen gewerkt door een verdediger van de Zuiderburen. Na een slordigheid in de defensie van RKVVO kon er bij de tweede paal vrij worden binnen getikt en stond het 3-1. De tegenstander kreeg weer hoop op een resultaat maar gelukkig werd dat snel weer recht gezet. Opnieuw een voorzet van Erik Pennekamp die door een verdediger vakkundig in eigen doel werd gewerkt, 4-1. Het schijnt dat de Zuiderburen koploper eigen goals is, zij hebben al geïnformeerd of een transfer van Kaylan Peys bespreekbaar is, wordt vervolgd. De wedstrijd eindigde met opnieuw een goede pass van Erik die Geert de 5-1 liet aantekenen.

De technische staf mag tevreden zijn over het resultaat en het vertoonde spel van vandaag. Volgende week wacht Hoogeloon die een puntje minder als RKVVO 8 hebben, eens kijken of we daar weer 3 punten kunnen ophalen!