3e klasse 12

1 december 2018 14:30

Scheidsrechter

Jurre van der Velden

Vandaag een wedstrijd tegen UNA die hiermee ook bijna thuis speelde, maar dan op Oers-gras. Twee teams uit Veldhoven altijd extra spanning; de strijd is los vanaf de eerste minuut. Het december weer is gearriveerd en schuivers komen er genoeg, zoals je in de foto’s gaat zien. De jongens en het meisje gingen goed bezig. We hadden zo een goal te pakken, met een mooie opzet werd de keeper van UNA gepasseerd. Maar er bestaan ook tegen-goals. Vrij veel trek- en duwwerk zorgde voor veel ingooien en vrije trappen. De scheidsrechter had het er druk mee. Met 1-4 gingen we de rust in. Ik, de fotograaf, bleef op het veld omdat ik goed zat onder mijn paraplu. De rest ging wel even opwarmen. Had ik ook beter kunnen doen… De 2e helft begon ik met ijskoude vingers aan mijn volgende shots. Ons team kwam, zoals iedere keer, na de rust beter terug. De pep talk helpt, denk ik. Spectaculair waren de sprongen in de lucht met rake kopballen. Onze keepster stond haar vrouwtje! Wat een werk heeft ze verzet, knap hoor. Een behoorlijk pijnlijke en onnodige aanvaring was even een afremmer van de wedstrijd. Ze had de bal al vast. Maar aan het slot haalde we nog even 2 doelpunten binnen. Alle hoop op nog 1, maar het fluitje van de scheidsrechter was onverbiddelijk: 3x de fluit en over was het spel. Met 3-4 thuis naar huis. Nat en vies ging bijna iedere speler op de douches aan, die nu zeker overbelast zouden worden. Helaas geen punten vandaag en weer fijn op de verwarming thuis aan.