RKVVO 7 wint voor de beker met 2 - 3 bij Geldrop/Houta Bouw 7

2 - 3

RKVVO 7 (zon)

Mannen beker reserve poule, 7, Groep 8 34

26 augustus 2012 12:30

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, na het succesvolle seizoen 2011-2012, moest RKVVO 7 naar Geldrop om tegen Geldrop/Hota Bouw 7 te spelen. Geldrop speelt net als RKVVO 7 in de reserve 5e klasse.
RKVVO 7 heeft in de zomerstop een aantal spelers zien vertrekken waar tegen over stond dat Robert Dukers de gelederen is komen versterken. Bij deze wedstrijd was Robert nog niet aanwezig net als de nog geblesseerde Patrick en Marc. Ook Frans en Robert van Megen waren vandaag niet in staat om mee te spelen waardoor we een drietal gastspelers (Bart Blanken, Berry van Hout en Frank van de Woude) mee kregen naar Geldrop, waarvoor onze dank. Doordat Egon bij aankomst op het sportpark zich niet fit voelde waren er uiteindelijk 13 fitte spelers om de strijd aan te gaan in het nieuwe seizoen.

Door de grote hoeveelheden regen was het lastig voetballen. Al snel kreeg Geldrop de kans om de score te openen door een fout in de verdediging van RKVVO. Deze kans liet Geldrop niet lopen en zo keken de mannen van het 7e als direct tegen een 1 - 0 achterstand aan.
Het spel van RKVVO werd hierna wel beter, maar ook Geldrop kwam nog geregeld gevaarlijk door. Veel kansen leverde het Geldrop niet op. Aan de andere kant was Bart Blanken wel trefzeker en maakte prima de gelijkmaker, 1 - 1.
RKVVO had op dit moment ook het betere van het spel en uit een mooie diepe bal van Dave scoorde Bart Blanken ook nog de 1 - 2 voor rust.

De tweede helft begon Geldrop beter dan RKVVO en kregen (soms geholpen door het erg natte veld) een aantal kansen. Deze werden echter niet benut. Aan de andere kant kreeg RKVVO ook een aantal mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het derde doelpunt viel niet. Aan de andere kant scoorde Geldrop wel. Na wat leek op een overtreding, schoot de spits van Geldrop de bal van net buiten de zestien in de verre hoek voor de 2 - 2.
Met nog minder dan 10 minuten te spelen leek dit ook de eindstand te worden. Vlak voor het eind ging Jeroen Voss echter goed door over links en wist de bal goed bij Martin te brengen die met zijn doelpunt de 3 punten voor RKVVO verzorgde, 2 - 3.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Nederwetten 3 dat vandaag met 1 - 4 verloor van Marvilde 4 (beide ook uitkomend in de reserve 5e klasse).