2 september 2012 14:30

Scheidsrechter

Phielix, R.

Voorbeschouwing

De eerste competitie wedstrijd van het seizoen 2012/2013 staat voor a.s. zondag, half 3, gepland tegen V.V. Heeswijk. De voetbalvereniging uit Heeswijk-Dinther is een volslagen onbekende voor RKVVO. De ploeg speelde in de 2e klasse in Zuid-2 en eindigde op een derde plaats. Uit de 26 wedstrijden haalden ze 45 punten, scoorden 50 doelpunten en incasserden er 25.

Voor het team van RKVVO ligt de dramatische start van het vorige seizoen nog vers in het geheugen. Dat gaat ons niet meer gebeuren, want een derdelijke start blijft je in de competitie nog lang achtervolgen en dat weten de spelers maar al te goed. Het grote voordeel t.o.v. het vorige seizoen is dat er nu wordt begonnen met een thuiswedstrijd. In de laatste 12 thuiswedstrijden werd er niet meer verloren en dat willen we de komende 13 zo houden!!!

De bekerwedstrijden waren qua resultaat niet bijzonder, maar gaf trainer Eric van der Palen wel het inzicht met welk team hij de competitie in zal gaan. Met nog twee trainingen voor de boeg lijkt RKVVO er klaar voor "als het om het echie gaat".

Eric is duidelijk over de doelstelling voor het nieuwe seizoen :

De doelstelling van RKVVO is dat wij 48 punten willen halen over 26 wedstrijden. Ons scorend vermogen is goed de laatste drie seizoenen scoorden wij gemiddeld 55 a 60 goals per seizoen. Onze hoeveelheid  tegengoals is waar we aan willen werken . Tot nu toe loopt de voorbereiding heel wisselvallig, daarnaast hebben wij de pech dat twee potentiële basisspelers voor de rest van het seizoen zijn uitgeschakeld door een kruisband blessure. Het team zal met name constanter moeten presteren. Voor de jonkies is het tijd om talent af te zijn en met  hun goede voetbal kwaliteiten constanter te worden in hun prestaties. Voor de meer ervaren spelers wordt het tijd dat ze de jonkies op sleeptouw moeten gaan nemen maar zelf ook kritisch zijn op hun eigen prestatie. Een goede start van de competitie is belangrijk. Vorig seizoen verloren we de eerste drie wedstrijden , dan loop je voor de rest van het seizoen achter de feiten aan.

Dick van de Donk zal er een lange tijd niet bij zijn. In de voorbereiding scheurde hij zijn kruisband. We wensen Dick een succesvolle revalidatie toe.

Wedstrijdverslag

Voor aanvang van de 1ste competitie wedstrijd werd door de hoofdsponsor van RKVVO

(  PLUS Andre en Joyce van Reijen ) 150 jassen, t.b.v. trainers/leiders/coaches e.d., geschonken aan RKVVO.

RKVVO kwam goed uit de startblokken en kreeg al in het begin de kans om de score te openen. Na een prima voorzet van Sjors Rombouts werd het doel op een haar na gemist.

De tweede grote kans was na een voorzet van Joost van Doormaal welke rakelings naast werd gekopt. Heeswijk kon hier weinig tegenover stellen, hun tot dan toe enige kans in de 20ste minuut werd naast geschoten nadat spits Dobbelsteen alleen op de keeper van RKVVO afging. In de 30ste minuut leek RKVVO op voorsprong te komen, maar het schot van Kay v.an Diessen kwam via binnenkant paal het veld weer in.

Een vrije trap genomen door Bram van Sambeek op 25 meter van het Heeswijker doel werd door hun keeper tot corner verwerkt. Toch kwam het veel sterkere RKVVO nog voor rust op voorsprong, in de 42ste minuut scoorde Kay van Diessen de 1-0 na een snelle aanval.

Doelpunt Kay van Diessen 1-0

Ruststand 1-0

De 2de helft waarbij RKVVO en Heeswijk gedurende het eerste kwartier gelijkwaardig waren veranderde na 60 minuten weer in het voordeel van RKVVO. Diverse kansen waren aanwezig, maar de tweede goal liet nog op zich wachten. In de 65ste minuut schiet Kay van Diessen wederom op de binnenkant paal. RKVVO bracht Rob van Breugel in de ploeg voor Sam Heinemans. In de 77ste minuut spat een afstandsschot van Sjors Rombouts op de lat van het Heeswijker doel. Doelpunt of geen doelpunt, oordeelt u zelf maar.

Doelpunt ???

Waarschijnlijk wel !!!

RKVVO wisselt Mark Vruggink in de 85ste minuut voor Tom Paridaans. Heeswijk kreeg nog een kans, een vrije trap op 20 meter van het Oerse doel werd hoog over geschoten. Tom Paridaans geeft in de 89ste minuut een prima lange bal op Kay van Diessen, die het 2de Oerse doelpunt binnen schiet 2-0.

De twee RKVVO-spitsen juichen om de 2-0

Daan Broeksteeg was intussen nog in de ploeg gekomen voor Joost van Doormaal.

Een zeer verdiende overwinning voor het sterke RKVVO.