C-Junioren (district), C1, 3e divisie D

8 september 2012 13:00

Scheidsrechter

Donders, P.H.A.N.

Op 8 september stond de wedstrijd tegen Dubbeldam op het programma, de C1 was de competitie goed gestart met een uitoverwinning tegen Roosendaal en er werd met vertrouwen uitgekeken naar de 2e wedstrijd van het seizoen,

De trainers kozen voor de volgende opstelling:

Rik
Wilco-Nino-Diego-Benn
Dave-Meyron
Bart-Erik-Bram

De start was anders dan gehoopt, na 5 minuten kwam de C1 op een achterstand doordat de bal bij een voorzet van Dubbeldam in de eigen goal werd getikt, een snelle tegengoal.

RKVVO had veel meer bal bezit in de beginfase van de wedstrijd tegen een ploeg waarin vooral veel fysiek grotere spelers zaten, maar tot echt gevaarlijke aanvallen kwam het niet.

In de 17e minuut kwam het voor het eerst tot een echt goede kans doordat Dave een vrije trap kon nemen net buiten "de 16". Dave schoot hard door de muur maar de keeper van Dubbeldam wist de bal ternauwernood te keren. Waar Dubbeldam het vooral moest hebben van de lange ballen, had RKVVO het betere voetbal. In de 22e minuut wederom een goede aanval na een lange pass van Dave op links naar Bram, een goede assist op Melchior en die kwam tot een schot maar de bal werd van de lijn gehaald.

In deze fase van de wedtrijd kwamen er meer en meer kansen totdat in de 28e minuut Melchior een aanval over links startte, hij haalde de achterlijn, legde terug op de 16 richting Dave, maar deze pass was niet geheel zuiver, waardoor Dave de bal meer vanuit rechts moest "oppikken", hij kwam echter tot een goede voorzet waarbij Erik prachtig de gelijkmaker inkopte.

In de 2e helft kwam Max in het veld voor Wilco. In deze fase van de wedstrijd had RKVVO gelijk een aantal echte kansen en was het de gelegenheid om uit te lopen op de tegenstander. Na een goede actie van de linksbuiten Bram kwam de voorzet en was het weer Erik die met een mooie intikker de voorsprong op het scorebord wist te zetten (42e minuut)

Er werd nog gewisseld halverwege de 2e helft, Eva kam in het veld voor Bram en Meyron ging hierdoor links buiten spelen, Jerke kwam voor Melchior op "10" .

In de 53e minuut scoorde Bart de 3 - 1 nadat de bal door een redding van de keeper alsnog voor de voeten van Bart kwam. Toch werd het nog even spannend omdat Dubbeldam nog op  3 - 2 wist te komen, de sfeer werd ook grimmiger, de tegenstander had meer en meer overtredingen nodig om de C1 tegen te houden.

De bevrijdende treffer werd door Dave gemaakt, waardoor RKVVO C1 een prima overwinning boekte en "6 uit 2" heeft. Volgende week uit tegen de koploper 't Zand.