Zwaarbevochten uitzege O11/4 op FC Eindhoven O11/5: 5-6

FC Eindhoven AV JO11-5

5 - 6

RKVVO JO11-4

Competitie

5e klasse 30

Datum

19 september 2020 8:45

Accommodatie

Sportpark Genneperparken
Velddoornweg 6
5644 SZ
Eindhoven
tel. 040-2551846

De prachtige revanche van Floris

 

Het tijdstip is extreem vroeg. Al om 8.45 uur staat de uitwedstrijd tegen O11/5 van FC Eindhoven op het programma. Slaapwandelend beginnen de spelers aan deze derde uitdaging van het seizoen. Per ongeluk opent Tyron met een afstandsschot de score. Het is het begin van een enerverende pot voetbal. Het spel en het scoreverloop golven op en neer. Op wilskracht slepen we de 5-6 uit het vuur. En dat is een groot compliment waard.

 

Om 7.00 uur loopt de wekker af in huize Driessen. Linkermiddenvelder Annabel geniet slaperig van een broodje hagelslag. 20 minuten later - op het parkeerterrein van RKVVO - maken meer spelers een slaperige indruk. 2 spelers arriveren uitgeslapen: Robin en Jeffrey zitten verkleumd van de kou en klaarwakker in een cabriolet. De warming-up ziet er niet echt veelbelovend uit. Coach André waarschuwt voor een slappe start. Het advies is aan dovemansoren gericht.

 

Fysieke kracht

Al snel zijn de krachtsverhoudingen in het veld zichtbaar. O11/4 verliest het op behendigheid, snelheid en felheid tegen een tegenstander die in het mooiste tenue van Zuidoost-Brabant speelt. Wat betreft fysieke kracht zijn we de meerdere van de jongens en meisjes in het blauw-wit. Tyron gooit alles wat hij in zich heeft in de strijd en komt zo meerdere keren in scoringspositie. 3 keer haalt hij verwoestend uit. Zijn derde goal is om in te lijsten. 

 

Volle teugen

Het publiek aan de zijlijn en in de dug-out geniet met volle teugen. De spanning neemt steeds meer toe. Sommige moeders moedigen nagelbijtend hun pupil aan. Marcel en Andre denken na over een extra verdediger. Noa wil graag meedoen, maar een blessure houdt haar noodgedwongen aan de kant. En thuis in Veldhoven genieten Gijs en Sergo via het scoreverloop op Whatsapp mee.

 

Teamgeest

Achterin moeten Robin en Tymo alle zeilen bijzetten om FC Eindhoven het scoren te beletten. Niels, Thyn en Annabel vechten op het middenveld pittige duels uit. Voorin proberen Tyron, Jeffrey en Floris door te breken. Vlak voor rust slaat in de goal het noodlot toe. Per ongeluk gaat de bal door de benen van Floris. Hij is ontroostbaar. Op dit moment laat O11/4 zien een echt team te zijn. Ze troosten hun teamgenoot en helpen hem er weer bovenop.

 

Bloed

In de tweede helft wisselen Floris en Floris van positie. De spelers van FC Eindhoven ruiken bloed, peppen elkaar op en geloven in een overwinning. Tyron haalt nog een keer uit na een fraaie assist van Floris. 10 minuten voor tijd trekken ze de stand gelijk: 4-4. Niels wordt per ongeluk op zijn kuit geraakt, duels worden verloren. Jasper spreekt zijn zoon moed in. O11/4 dreigt kopje onder te gaan. 

 

Klasse

Dan staat Floris op. Twee keer achter elkaar laat hij in de spits zijn klasse zie. Na passes van Annabel en Jeffrey zet zijn tegenstander aan de kant en schuift met binnenkant voet de bal in de hoek. De stralende lach op zijn gezicht is veelzeggend. Op prachtige wijze heeft hij revanche genomen voor … Voor wat ook alweer? De 5-6 van FC Eindhoven komt te laat. O11/4 heeft op wilskracht gewonnen. En dat is knap. Echt heel knap tegen zo’n lastige tegenstander.

 

Andre Driessen

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!