Scheidsrechter

Horst, Y.

Gestel en RKVVO delen de punten.

RKVVO en Gestel gingen deze wedstrijd in om drie punten te bemachtigen.

De eerste grote kans was na 10 minuten voor Gestel, een corner voor Gestel die ingekopt werd was een prooi voor RKVVO doelman Bas Cremers.

Het spel ging op en neer en in de 15de minuut kwam RKVVO op voorsprong.

Pieter Jansbeken verovert de bal op hoogte van de middellijn, gaf een prima voorzet op Rob van Breugel, die de 0-1 binnenschoot.

Snelle uitvallen van Gestel bleven gevaarlijk, maar de Oerse verdediging stond goed en loste alle problemen goed op.

In de 29ste minuut werd een voorzet van Kay van Diessen met moeite door de Gestel Keeper tot corner verwerkt. De laatste aanvallen van de eerste helft waren voor Gestel, maar Bas Cremers hield zijn doel schoon. Ruststand 0-1.

De tweede helft was voor een sterk aanvallend Gestel, die talloze kansen zelf om zeep hielpen. In de 60ste minuut voorkwam uitblinker Bas Cremers met een prima redding, dat Gestel langszij kwam. RKVVO moest het hebben van uitvallen, maar kwam nauwelijks tot een gevaarlijke kans.

In de 81ste minuut werd Rick Noels bij RKVVO vervangen door Martijn van Dijk. In de 82ste minuut kreeg Pieter Jansbeken zijn 2de gele kaart, hij kon vertrekken van de voor Gestel sterk fluitende scheidsrechter.

In de 83ste minuut wisselt RKVVO Bram van Sambeek voor Rob Seegers. In de 86ste min. kwam toch de gelijkmaker uit een onoverzichtelijke situatie, waarmee Gestel verdiend loon na werken kreeg 1-1

De laatste minuten gebeurde er niet veel meer, zodat beide ploegen tevreden moesten zijn met dit gelijke spel.

Verslag VV Gestel

v.v. Gestel laat dure punten liggen tegen RKVVO: 1-1

In de eerste wedstrijd zonder trainer Dragan Thijssens, die al vroeg in het seizoen zijn functie als hoofdtrainer om persoonlijke redenen ter beschikking stelde, heeft Gestel twee punten laten liggen in het thuisduel tegen streekgenoot RKVVO. Interim-trainer Van den Berk zag zijn ploeg eens te meer ongeinspireerd aan de wedstrijd beginnen, om het pas in de tweede helft recht te trekken en zo één punt in eigen huis te houden.

Ondanks het matige spel in de beginfase lukte het de thuisploeg wel een aantal keren de bezoekers aan het wankelen te krijgen. Verdediger Bartels mocht als eerste een poging wagen, maar zijn kopbal, ontstaan uit een corner, ging rakelings naast. Niet veel later was het vleugelspeler Ikele die alleen voor de keeper verscheen, maar ook zijn poging belandde aan de verkeerde kant van de paal. Nog voordat het eerste kwartier was verstreken kreeg Bartels wederom een goede kans, die een redding op de doellijn noodzakelijk maakte.

Zo had Gestel feitelijk de beste kansen om de tegenstander al vroeg in de wedstrijd pijn te doen, maar was het RKVVO dat na een kwartier de voorsprong nam. Van Breugel mocht uit geheel vrijstaande positie Gestel-goalie Prinsen onder vuur nemen, en hij liet de doelman daarbij kansloos achter: 0-1. Het spel bleef na de openingstreffer op en neer golven, zonder dat daar veel gevaarlijke momenten bij kwamen kijken. Beide ploegen speelden niet hun beste spel, waarbij Gestel vaak zonder overleg probeerde de overzijde te bereiken, met veel lange ballen als gevolg. Na een half uur spelen leek de 0-2 zich aan te dienen, ware het niet dat Prinsen een goede poging van RKVVO tenauwernood over de lat wist te tikken. Gestel probeerde zonder teveel kleerscheuren de rust te bereiken, waarbij het zelf niet of nauwelijks gevaarlijk kon worden. Omdat RKVVO hier niet voldoende van wist te profiteren, bereikte het duel de rust met een 0-1 tussenstand.

In het tweede bedrijf was het, met uitzondering van de eerste tien minuten, Gestel dat de klok sloeg. Zonder te domineren, maar zeker met meer voetbal in het elftal, probeerde de thuisploeg de achterstand ongedaan te maken. RKVVO begon nog wel sterk aan de tweede helft, maar zag Gestel meer en meer de overhand nemen. Nadat De Haan de eerste mogelijkheid van de tweede helft nog onbenut liet, begon Gestel steeds meer aan te dringen. Ikele werd na 55 minuten spelen gevloerd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wuifde enige twijfel resoluut weg, wat voor Gestel het signaal leek om meer van zich af te bijten. Via enkele goede passes van onder meer de ingevallen Van de Moosdijk creërde de thuisploeg een aantal prima mogelijkheden, maar enigszins onfortuinlijk bleef de hatelijke nul op het scorebord staan. Zo zag Sheridan een goed schot doel missen, en kon ook Ikele met twee kopkansen het tij niet keren. Het was wederom De Haan die nog het dichtst bij een treffer leek te komen, maar alleen voor de keeper was het laatstgenoemde die zich winnaar van dat duel mocht noemen.

RKVVO werd gedwongen de counter te hanteren, hetgeen met spitsen als Van Diessen en Van Breugel een uitermate gevaarlijk wapen bleek.

Niettemin hield Gestel in de tweede helft de ‘nul’, en door de indirecte rode kaart van RKVVO’er Jansbeek kregen de Eindhovenaren steeds meer de bovenhand. Bettgens en Sheridan hadden ieder nog een goede kans om de gelijkmaker binnen te werken, maar het was uiteindelijk Van de Moosdijk die in de 86e minuut het punt voor Gestel redde. Hij ontving de bal net binnen de ‘zestien’, en schoot knap raak: 1-1.

Gezien het spelbeeld was de puntendeling terecht, maar gezien de kansenverhoudingen had Gestel eigenlijk de drie punten binnenshuis moeten houden. Doordat de ploeg in de eerste helft te weinig probeerde te voetballen en teveel via de lange bal op zoek ging naar de voorste linie, kreeg men het lastig tegen het fysiek sterke RKVVO. In de tweede helft trok het spelbeeld zich recht, en moest Gestel uiteindelijk genoegen nemen met ‘slechts’ één punt.