RKVVO 7 geeft doelpunten makkelijk weg tegen koploper.

...

Mannen Zondag reserve, 7, 5e klasse 28

14 oktober 2012 9:30

Vandaag kwam de koploper SV Valkenswaard 7 naar de Heikantsebaan. Afgelopen week hadden ze de eerste punten verspeeld thuis tegen EFC 8, terwijl we zelf met moeite de 3 punten in Oers hadden kunnen houden tegen BES 3.

We begonnen redelijk goed aan de wedstrijd en er kwamen ook wat mogelijkheden om op voorsprong te komen. Helaas werden deze net niet benut en gaat het bij het uitverdedigen fout. In plaats van de bal weg te schieten, wordt er voetballend een oplossing gezocht. Dit gaat helaas fout en Valkenswaard maakt dankbaar gebruik van de geboden mogelijkheid om de 0 - 1 voorsprong te maken.
Als later een ingespeelde bal niet goed verwerkt wordt, benut Valkenswaard ook de tweede geboden optie om te scoren. Met een lobje over de keeper wordt de 0 - 2 gescoord. Dit is ook de ruststand.

In de rust wordt aangegeven, dat de achterstand echt aan ons zelf te danken is en we ook de kansen hebben gehad om voor te komen. Als we de mogelijkheden benutten, dan is er misschien nog iets te halen.
Helaas is het spelbeeld in de tweede helft hetzelfde als in de eerste helft. RKVVO 7 geeft Valkenswaard de mogelijkheden tot scoren en die maken de kansen dan ook af. Hierdoor wordt het al snel 0 - 3 en 0 - 4.
Uit een vrije trap van grote afstand, genomen door Sjoerd, wordt de bal nog geraakt door een speler van Valkenswaard waarna toch nog de 1 - 4 tegen het net rolt.
Ondanks een rode kaart voor het natrappen door een Valkenswaardse speler, blijft Valkenswaard de betere ploeg.  Met als resultaat dat ze ook nog de 1 - 5 maken.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten en het vizier te richten op de volgende tegenstander. In Eersel wacht dan EFC 8 voor een strijd om aan te haken bij de middenmoot.