4 november 2012 14:30

Scheidsrechter

Hesselmans, A.J.

Voorbeschouwing

Komende zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen Nieuw Woensel op het programma. De club uit Eindhoven staat op een zesde plaats met vier punten achter RKVVO. Het zal duidelijk zijn dat Nieuw Woensel de aansluiting niet wil verliezen en er vol voor zal gaan. Nieuw Woensel beschikt over een goed voetballende ploeg met wisselende resultaten.
In de vier thuiswedstrijden werd twee keer gewonnen (Beerse Boys en Rood Wit) en twee keer verloren (Marvilde en PSV).

Aan RKVVO de schone taak te laten zien waarom het op een mooie gedeelde 3e/4e plaats staat en de mogelijkheid om een mede subtopper in ieder geval voorlopig achter zich te laten. Belangrijk hierbij is de Eindhovense ploeg niet de ruimte te geven om hun eigen spelletje te laten spelen, want dan kunnen ze uitgroeien tot een van de best voetballende ploegen van 2F. RKVVO zal dus vanaf minuut één geconcentreerd en fel bij de les moeten zijn en met die wijsheid moet een mooi resultaat zeker haalbaar zijn.

Wedstrijdverslag RKVVO

RKVVO onderuit bij Nieuw Woensel

RKVVO startte goed in deze wedstrijd, zonder de geblesseerde Sjors Paridaans, Dick vvan de Donk , Rob van Breugel en Jorrit Mol, kwam al in de 1ste min.op voorsprong, Martijn Antonis gaf een diepe bal op Sam Heinemans die koelbloedig raak schoot 0-1.
Het eerste kwartier van deze, in stromende regen gespeelde wedstrijd gaf weinig krachtsverschil en kansen voor een van beide bleven uit.

In de 17de minuut komt Nieuw Woensel langszij, een vrije trap op 25 meter van het RKVVO-doel wordt ineens ingeschoten, naar een 1-1 stand.

Rick Noels wordt in de 25ste minuut onderuit geschopt en moest vervangen worden door A- speler Yari Gepkens.

Kleine kansjes over en weer bepaalde het vervolg van deze wedstrijd, zonder dat een van de ploegen een goede indruk achter liet.

Ruststand 1-1.

RKVVO startte de tweede helft met Joris Kox voor de inmiddels geblesseerd geraakte Sjors Rombouts.

Nieuw Woensel was gedurende de tweede helft de meest gevaarlijke ploeg en kwam in de 51ste minuut met geluk op een 2-1 voorsprong na een van richting veranderd schot.

RKVVO was niet bij machte om het tij te keren, kwam nauwelijks tot een goede aanval en probeerde de gevaarlijke aanvallen van Nieuw Woensel te weren.

In de 60ste minuut kwam Nieuw Woensel, de bovenliggende ploeg op een 3-1 tussenstand.
Ook Rutger van Oorschot werd bij RKVVO in de 72ste minuut geblesseerd vervangen door A-speler Mark Borgers.

Nieuw Woensel blijft de grootste kansen krijgen, in de 81ste minuut wordt rakelings over geschoten en 2 minuten later schieten zij op de paal van het RKVVO doel.

Een uitval van RKVVO bracht in de 84ste minuut de stand op 3-2, Bram van Sambeek gaf een voorzet op maat aan Kay van Diessen die het tweede Oerse doelpunt binnen tikte.

RKVVO probeerde nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar daarvoor was de tijd te kort.

Een nederlaag, die niet echt nodig was geweest.

Opstelling :

Bas Cremers

Rutger van Oorschot                                                    Martijn Antonis

Pieter Jansbeken            Mark Vruggink

Sjors Rombouts

Rick Noels                                                                         Bram van Sambeek

Joost van Doormaal

Kay van Diessen                              Sam Heinemans

Wissels :
Yari Gepkens (25e minuut voor Rick Noels)
Joris Kox (46e minuut voor Sjors Rombouts)
Mark Borgers (72e minuut voor Rutger van Oorschot)

Verslag Nieuw Woensel

Hedenmiddag ontbraken bij beide ploegen een aantal belangrijke en bepalende basisspelers. Bij RKVVO was dat bijvoorbeeld topschutter van Breugel en bij Nieuw Woensel waren bijvoorbeeld Bob Crooij en Koen Ooms vanwege blessures niet van de partij. Tom Franse begon uit voorzorg niet in de basis vanwege problemen met zijn knie. Natuurlijk bleef er voor beide teams genoeg kwaliteit over om er een goede wedstrijd van te maken.

Reeds na anderhalve minuut keek Nieuw Woensel al tegen een achterstand aan.  Na een goed opgezette combinatie scoorde Sam Heinemans beheerst de openingstreffer. Nauwelijks een halve minuut later was er voor Nieuw Woensel een grote kans. Murtaza Nawabi schoot hard en geplaatst op goal, waarbij de keeper van RKVVO gestrekt naar de hoek moest en de goede inzet van Murtaza Nawabi knap pareerde. Door de aanhoudende regen werd het speelveld gaandeweg steeds moeilijker bespeelbaar. Je kon aan het goede veldspel van RKVVO duidelijk zien, waarom zij deze competitie hoog op de ranglijst staan. RKVVO bleek een technisch voetballende ploeg met drang naar voren en waarbij hun watervlugge aanvaller Kai van Diessen deze middag regelmatig dreigend was. Gedurende de wedstrijd kwam Nieuw Woensel beter in hun spel. In de 13e minuut een goed genomen (indraaiende corner) van Etem Cetin waarbij Murtaza Nawabi net naast schoot. Rob van Hoof was op rechts op dreef en had regelmatig goede rushes en dito voorzetten in huis die regelmatig gevaar stichtte in de verdediging van RKVVO. Ook Murtaza Nawabi had het op zijn heupen en in de 17e minuut werd hij op 20 meter van de goal onderuit gehaald. De daaropvolgende vrije trap werd door Gerald van Veen spectaculair in de rechterkruising gedraaid. Een prachtgoal van Gerald van Veen die te vergelijken was met de vele rake vrije trappen van Michel Platini in zijn glorietijd bij Juventus en het Franse nationale elftal.

In de 23e minuut was het wederom Rob van Hoof die opnieuw zijn directe tegenstander Martijn Antonis de baas was en een goede voorzet gaf op Murtaza Nawabi. Technisch en knap uitgevoerd probeerde Murtaza Nawabi van achter zijn standbeen te scoren, maar de keeper van RKVVO kon ternauwernood redding brengen. In de 35e minuut wederom een goed indraaiende corner van Etem Cetin, maar Paul Voss kwam een teenlengte tekort om de beslissende zet te geven. Over en weer waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. In de 44e minuut nog een goede combinatie van Nieuw Woensel waarbij Sergio Kawarmala vanaf het middenveld door de verdediging van RKVVO sneed, maar de goede keeper van RKVVO op zijn pad vond. Ruststand 1 -1.

2e helft

Nieuw Woensel kwam in de 2e helft sterk uit de startblokken en binnen een halve minuut was het voor Nieuw Woensel al bijna raak. Paul Voss had een sublieme actie in huis waarbij hij een aantal verdedigers van RKVVO te kijk zette en de achterlijn haalde. Paul Voss trok de bal vervolgens goed terug, maar in het strafschopgebied was het te druk en de verdediging van RKVVO kon de bal wegwerken. 1 Minuut later een goede actie van Manuel Visser die de bal panklaar afleverde op Paul Voss. Paul Voss schoot goed op goal, maar de bal werd door een verdediger van RKVVO geschampt en de bal ging over de achterlijn. In de 51e minuut was het Sam Heinemans van RKVVO die goed op goal schoot maar zijn schot ging over. In de 53e minuut een goede actie van Manuel Visser, Paul Voss en Sergio Kawarmala. In die volgorde werd de bal richting het doel van RKVVO gespeeld. Uitblinker Sergio Kawarmala slalomde door de verdediging van RKVVO en zijn schot werd door een speler van RKVVO licht getoucheerd en daardoor stond de keeper van RKVVO verkeerd gepositioneerd en de bal belandde in het doel, 2 – 1. In deze fase van de wedstrijd speelde Nieuw Woensel weergaloos en in de 60e minuut was het bijna weer kassa. Een goede actie van Murtaza Nawabi die zag dat Rob van Hoof op de rechterflank op volle snelheid lag. Rob van Hoof kwam zodoende op rechts schuin vrij voor de goal en haalde keihard uit, 3 – 1. Een prachtige goal waar een goede aanval aan vooraf ging.

In de 63e minuut kwam Rob van Hoof op rechts weer goed door en deze keer haalde hij wederom hard uit maar de bal suisde net voorbij het doel. Tom Franse kwam gedurende de 2e helft in de ploeg en al vlug had hij een goede actie in huis. Tom Franse bereikte Murtaza Nawabi, die op zijn beurt Gerald van Veen vrij zag staan en die als laatste in de rij hard op goal schoot. In de 71e minuut een snelle rush van Tom Franse die de achterlijn haalde en de bal hard voor gaf op Paul Voss, die net bij de bal kon . In de 81e minuut een goede steekbal van Manuel Visser op Tom Franse die met een lob probeerde te scoren, maar zijn lob ging net over. In de 83e minuut speelde Murtaza Nawabi zich knap vrij waarbij hij de bal richting Manuel Visser speelde.  Manuel Visser had hierbij het mooiste hoogstandje van deze middag in huis door met een spectaculaire draai en met een prachtige halve omhaal op goal te schieten. Helaas belandde de bal hard op de linkerpaal. In de 84e minuut werd uit een counter van RKVVO  2 – 3 gescoord. Doelpuntenmaker Kai van Diessen. In de 85e minuut een goed schot van Bram van Sambeek, maar de bal werd met de voet fantastisch tegengehouden door Roel Meyers. Het waren spannende slotminuten waarbij Kai van Diessen nog in het strafschopgebied viel. De scheidsrechter stond met zijn neus bovenop deze situatie, maar was er van overtuigd dat het geen penalty was.

Dit tot hevige protesten van de spelers van RKVVO. Het laatste feit in deze mooie wedstrijd was in de 89e minuut voor Nieuw Woensel. Murtaza Nawabi gaf de bal goed voor op Rob van Hoof, maar laatstgenoemde schoot net over. Einduitslag 3 – 2.