Accommodatie

Onbekend

RKVVO en Rood Wit delen de punten.

Op deze koude zaterdag avond, in een toch nog goed gevuld sportpark “de Heikant” kon een interessante derby van start gaan.

RKVVO en Rood Wit zochten beiden de aanval, waarbij Rood Wit een licht overwicht had, zeker het eerste kwartier van de wedstrijd.

In de 20ste minuut was de eerste gevaarlijke aanval van RKVVO maar werd door Jorrit Mol net naast geschoten.

Intussen had het steeds meer gevaarlijk wordende Rood Wit al diverse corners mogen nemen die vooralsnog niet tot een openingstreffer leidde.

In de 36ste minuut kwam Rood Wit aan de leiding na een snelle gevaarlijke uitval 0-1.

RKVVO, wat aanvallend geen vuist kon maken kon in deze periode alleen maar verdedigen en toekijken hoe Rood Wit de een na de andere kans om zeep hielp.

Het was wachten op het tweede doelpunt van Rood Wit, die viel in de 41ste minuut na een onoverzichtelijke situatie in de 16 meter bij RKVVO 0-2. Een beter Rood Wit ging met een comfortabele voorsprong de rust in.

De tweede helft startte RKVVO met Teun Joppen voor Mark van Doorn en Bram van Sambeek voor Rick Noels.

De bedoelingen waren duidelijk, RKVVO ging aanvallender en meer naar voren spelen.

Het eerste kwartier van de tweede helft was er een gelijk opgaande strijd, maar RKVVO kreeg nu een veldoverwicht.

RKVVO maakt in de 64ste minuut de aansluitingstreffer, na een goed lopende aanval wordt een schot van Joost an. Doormaal niet goed weggewerkt door de keeper van Rood Wit, de bal valt voor de voeten van Rob van Breugel die via de binnenkant van de paal voor 1-2 zorgt.

RKVVO stuurt ook spits Sam Heinemans het veld in voor Jorrit Mol.

De druk op het doel van Rood Wit wordt steeds groter, kansen komen er voor RKVVO, maar doelpunten blijven nog uit.

Toch kon Rood Wit nog enkele uitvallen plaatsen, waarbij zeker 2 open kansen niet tot een doelpunt leidde.

Ook Rob van Breugel van RKVVO kreeg een opgelegde kans in de 80ste minuut maar hij schoot via de keeper en de paal naast.

RKVVO kwam toch nog op gelijke hoogte, na een voorzet in de 89ste minuut van Joost van Doormaal werd de bal ingekopt door Rob van  Breugel naar een 2-2 stand.

RKVVO mocht tevreden zijn met dit ene punt, tegen het sterkere Rood Wit.

RKVVO ontsnapt in slotfase tegen Rood Wit V
(verslag Rood-Wit)

Zaterdag stond de Veldhovense derby, RKVVO – Rood Wit V., op het programma. De stand en de voorafgaande wedstrijden doen dan eigenlijk niet ter zake. RKVVO heeft een veel betere positie op de ranglijst, maar dit was zeker niet terug te zien in de wedstrijd. Als Rood Wit V. scherper was geweest in de afronding, dan was een grote uitslag zeker mogelijk geweest.

In de heenwedstrijd was RKVVO de veel betere ploeg en ging het terecht met de drie punten huiswaarts. Zaterdagavond waren de rollen omgekeerd, Rood Wit V. was de veel betere ploeg en verdiende meer dan een gelijkspel. Joost van Doormaal had de kans om de score te openen, maar zijn kopbal miste richting. De beste kansen waren in de eerste helft echter voor de gasten. Dat Rood Wit V. met 0-2 de rust in ging, had echter niemand verwacht. Bij allebei de doelpunten was Jan van Hout betrokken met een assist.  In de 38e minuut bediende hij Stef Fasen met een perfecte voorzet, een paar minuten later gaf hij de beslissende pass op Hamid Salhi.

Een gretig en fris spelend Rood Wit V. domineerde aanvankelijk ook na rust en was dicht bij de 0-3. Binnen twee minuten kregen de spitsen twee enorme kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. De beslissing bleef uit en zoals wel vaker valt het doelpunt dan aan de andere kant. Uit het niets bracht Rob van Breugel de thuisploeg weer in de wedstrijd met een rake kopbal. Dit doelpunt deed de wedstrijd kantelen, want RKVVO nam het initiatief over en ging meer en meer naar voren spelen.

In de slotfase had Stef Fasen de wedstrijd in het slot kunnen gooien door in een vrije scoringspositie de 1-3 te maken. In plaats daarvan viel het doelpunt aan de andere kant. Wederom was het Van Breugel die het net wist te vinden en eindigde deze Veldhovense derby in een gelijkspel.