3 maart 2013 14:30

Scheidsrechter

Berkel, M.A. van

RKVVO wint verdiend uit bij Theole.

RKVVO wat nog nooit in Tiel bij Theole gewonnen had begon zeer aanvallend in deze wedstrijd, wat na 12 minuten al gevolgen had. Een vrije trap halverwege de helft van Theole, genomen door Bram van Sambeek werd door Kaz Schellekens binnen geschoten 0-1. RKVVO was de betere ploeg, schiep zich nog diverse kansen en had weinig te vrezen van het zwakke Theole. Verdedigend had RKVVO alles onder controle, het middenveld en de aanval was gretig, dus het was wachten op een verdere voorsprong voor dit Oerse team. Op het einde van de eerste helft kwam de enige en grootte kans voor Theole, maar deze werd naast geschoten. Ruststand 0-1.

De tweede helft leek een copie te worden van de eerste drie kwartier. Een sterker RKVVO, wat in de 55ste minuut zijn voorsprong uitbreidde. En vrije trap van Mark Vruggink wordt ingekopt naar 0-2 door Kay van Diessen.

Theole probeerde nog wat goed te maken, werd de betere ploeg en kreeg in de 70ste minuut een opgelegde kans, maar hun vizier stond niet op scherp. Inmiddels speelde Theole nog maar met 10 man na een direct gegeven rode kaart. Bij RKVVO kwam Martijn van Dijk in het veld voor de geblesseerd geraakte Joost van Doormaal.

Ook Jasper Mol kwam voor Joris Kox. Beide ploegen hielden daarna elkaar in evenwicht zonder dat er zich nog gevaarlijke situaties voordeden. Jordy Verhoeven kwam bij RKVVO voor Bram van Sambeek. Zowel bij Theole als bij RKVVO viel nog een speler geblesseerd uit. Het duel, nu 9 tegen 10 was daarna gespeeld en RKVVO ging verdiend met de 3 punten terug naar Veldhoven.

De "Man of the Match" : Mark Vruggink.