Kleedkamerbeleid - RKVVO

Kleedkamerbeleid

Kleedkamerbeleid

In de gangen naar de kleedkamers hebben we als vereniging al enige tijd geleden camera’s laten plaatsen. Dit om de veiligheid en zichtbaarheid te vergroten om onder andere diefstal te voorkomen. Deze camera’s hebben ook een preventieve werking; “voorkomen is namelijk beter dan genezen”.

Wij willen iedereen op het hart drukken, dat kostbare spullen zoals mobiele telefoons en dure kleding niet in de kleedkamer thuishoren. Ook niet als de deuren op slot gaan.

Een nieuwe maatregel is, in het kader van een veilig sportklimaat, het uitbannen van apparaten waarmee beeld- of geluidsopnames kunnen worden gemaakt. Denk hierbij aan mobiele telefoons in de kleedkamer. Filmen met bijvoorbeeld een mobiele telefoon is zeer eenvoudig. De vereniging moet er alles aan doen om te voorkomen dat kinderen in de kleedkamer gefilmd kunnen worden. De eenvoudigste maatregel is; mobiel niet meenemen naar de training en op wedstrijddagen. Ouders moeten daar een actieve rol in spelen. Mocht het toch noodzakelijk zijn dat jouw kind met een telefoon naar de club komt, dan dient hij die gedurende de training en douchen in bewaring te geven bij de trainer/leider van het team.

RKVVO stelt lockers beschikbaar zodat waardevolle spullen en mobiele telefoons voor- en na de trainingen/wedstrijden veilig kunnen worden opgeborgen door de trainer/leider van het team.

RKVVO hoopt op jouw medewerking en het uitdragen van bovenstaand kleedkamerbeleid naar jouw kind(eren). Mocht je suggesties of verbeteringen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen middels secretaris@rkvvo.nl.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!