VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) - RKVVO

VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag)

Verklaring Omtrent Gedrag

Het bestuur van R.K.V.V.O. onderschrijft het belang van VOG als onderdeel van haar beleid. Alle medewerkers van 16 jaar en ouder die direct contact hebben met minderjarigen worden gevraagd een VOG aan te leveren. Dit betreft alle leiders, trainers, verzorgers, jeugdscheidsrechters, leden terreinbeheer en jeugdcommissieleden. Alle leden van het hoofdbestuur hebben ook een VOG aangeleverd.

Invoeren van een VOG binnen de sport, en dus ook binnen onze vereniging, geeft meer zekerheid over het verleden van personen en vermindert de kans dat iemand die eerder in de fout is gegaan met kinderen een functie kan uitoefenen waarbij hij of zij te maken heeft met kinderen.

Met ingang van het seizoen 2013/2014 stelt R.K.V.V.O. het overleggen van een VOG verplicht. Mensen die hieraan niet mee willen werken kunnen derhalve met ingang van het volgend seizoen geen functie meer vervullen binnen onze vereniging.

Hoe kan een VOG aangevraagd worden?

De vrijwilliger verzoekt via de vrijwilligerscommissie (vrijwilligerscommissie@rkvvo.nl) een aanvraag voor een VOG.  Vermeld in de mail je voorletters, volledige achternaam geboortedatum en emailadres. Vervolgens ontvang je via de vrijwilligerscommissie een bericht terug met een verwijzing naar een webpagina. Op deze pagina vul je alle gevraagde gegevens in en stuur je het formulier door naar de Dienst Justis van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Na een paar weken ontvang je de Verklaring Omtrent Gedrag op je huisadres.

Vervolgens lever je zelf de VOG af bij RKVVO in het postbakje van de jeugdcommissie (in de bestuurskamer).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!