Informatie - RKVVO

Informatie

OldStars walking football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen. De spelregels dragen voor een belangrijk deel bij aan het spelplezier. Het respecteren van de regels door de doelgroep betekent dat het plezier in het spel maximaal ervaren wordt. Vanuit deze gedachte zijn de regels ook opgezet.
Uiteraard zijn de deelnemers fanatiek en willen zij graag winnen. Maar winnen staat niet voorop bij OldStars walking football. Verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid wel. De scheidsrechter maakt uiteraard eens een fout, evenals de deelnemers. Accepteer de beslissingen van de scheids ten alle tijden en het hou het leuk met elkaar.
OldStars walking football kent een uitgebreid beschreven gedachtengoed. Dit gedachtengoed is, inclusief richtlijnen daarvoor, opgenomen in het visiedocument van de spelvorm. Het handhaven van de spelregels betreft dus niet alleen de spelregels, maar juist ook de sociale spelregels. Deze sociale regels zijn 1) fysiek fit zijn, 2) sociaal fit zijn en 3) toernooien, competitie en uitwisselingen. Voor het plezier in de spelvorm is het belangrijk dat zowel de sociale regels en de spelregels gevolgd worden.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!