Accommodatie

Onbekend

Wedstrijdverslag

RKVVO verliest thuis van Marvilde.

In deze derby was er gedurende de eerste helft weinig krachtsverschil tussen beide ploegen.

RKVVO, was meer aanvallend maar benutte de weinige kansen niet. Al in de 5de minuut was er een kans voor RKVVO, maar de keeper van Marvilde hield zijn doel schoon. Veel onnodig balverlies van beide teams beheerste het wedstrijd niveau.

Toch kwam RKVVO op voorsprong, slecht wegwerken van de bal in de Marvilder defensie gaf Sam Heinemans de kans in de 31ste minuut om de score te openen 1-0.

Het restant van de eerste helft waarbij RKVVO de betere ploeg was, kende geen mogelijkheden meer.

Ruststand 1-0

RKVVO begon de tweede helft met Sjors Rombouts voor Tom Paridaans. Marvilde kwam beter in hun spel en kreeg kleine kansjes, maar de Oerse formatie stond goed en gaf geen krimp. De gevaarlijkste aanval was voor RKVVO in de 60ste minuut. Teun Joppe kwam bij RKVVO in de ploeg voor Mark van Doorn en ging anders spelen wat al direct een grote kans opleverde. In de 71ste minuut schoot Rob v Breugel de bal op de binnenkant van de paal.

Opeens was het afgelopen met RKVVO, niets lukte meer en de gelijkmaker voor Marvilde viel uit een afstandsschot in de 73ste minuut : 1-1.

Martijn van Dijk kwam bij RKVVO voor Jorrit Mol.

Marvilde trok uiteindelijk aan het langste eind, een uitval in de 80ste minuut betekende de 1-2.

RKVVO kon het tij niet meer keren en kreeg in de 85ste minuut, na een keepersfout nog de 1-3 om de oren. Een slechte wedstrijd van RKVVO kant waardoor Marvilde de verdiende winst 3 punten bij kon schrijven.

Marvilde boekt belangrijke overwinning op RKVVO

(verslag Marvilde)

De voortekenen waren niet al te goed voor Marvilde. Vorig seizoen had Marvilde voor de beker verloren en in de competitie één keer verloren en één keer gelijk gespeeld (met een helft een man meer). Dit seizoen was Marvilde in de thuiswedstrijd een maatje te klein voor de dorpsgenoot en ook de eerste 70 minuten van deze editie leek er geen goed resultaat in te zitten. Maar hoe snel kan het veranderen.

De eerste 5 minuten ging Marvilde fel van start In de tweede minuut leverde dit een goede aanval over de rechterkant op. Max van Kollenburg had de bal en voor het doel stonden vier aanvallers tegen evenzoveel verdedigers. De voorzet van Max was echter niet goed genoeg, waardoor de kans verloren ging. In de 5e minuut kwam de bal na een kluts voor de voeten van Rob van Breugel terecht. Rob ging alleen op de keeper af, maar Menno Kuulkers in het doel van Marvilde redde met de benen. De rest van de eerste helft had RKVVO het beste van het spel, zonder heel grote kansen uit te spelen. Helaas zorgde een verkeerde getimede kopbal van Stijn Louwers de inleiding voor de 1-0 van RKVVO. Stijn ging onder de bal door, waardoor deze voor de voeten van Sam Heinemans viel. Vanaf 18 meter knalde Sam de bal langs Menno Kuulkers, 1-0. Met deze stand werd de rust bereikt en in eerste instantie veranderde er in de tweede helft niet zo veel, totdat na een twintigtal minuten Marvilde langzaamaan sterker werd. Toch kreeg RKVVO eerst nog de grootste kans om de wedstrijd te beslissen. Rob van Breugel werd vrij gezet voor Menno Kuulkers en tikte de bal bekwaam langs de keeper van Marvilde. Op de lijn bracht Tommy van de Wiel echter knap redding met een sliding, waarna de bal via de binnenkant van de paal in de handen van Menno kwam.

Drie minuten later draaide de wedstrijd dan definitief. Marc Senders schoot op dat moment vanaf 23 meter de bal in het doel, 1-1. In de 77e minuut werd Hans Regeling diep gestuurd en leek alleen op het doel af te kunnen gaan. Met een uiterste krachtsinspanning wist Pieter Jansbeken de bal echter nog met de punt van de schoen terug te spelen op keeper Robbert Koek. Tien minuten voor het einde kwam Marvilde zelfs nog op voorsprong. Een perfecte aanval, snel uitgevoerd en over veel schijven ging via de linkerkant op de eigen helft naar de rechterkant op de helft van RKVVO. Hier gaf Tayfun Yilmaz de bal voor op Marco van Zantvoort, die de bal vanaf de middenlijn ook al op Tayfun gegeven had. Marco kon de bal bij de tweede paal binnen glijden, 1-2. Vier minuten later was het keeper Robbert Koek die de fout in ging. Een corner van Hans Regeling vanaf de linkerkant werd niet goed verwerkt door de keeper en Stefan Grassere tikte van dichtbij de 1-3 binnen.