2e klasse F

12 mei 2013 14:30

Scheidsrechter

Bruggeling, M.

Voor de wedstrijd werden kampioenen gehuldigd, verdeeld in diverse categorieën :

De jeugd

De oudere jeugd :

De dames :

Namens de redactie onze felicitaties.

Wedstrijdverslag RKVVO

RKVVO wint verdiend van Beerse Boys.

Voor beide was er de mogelijkheid om nog een periodetitel binnen te halen.

RKVVO moest dan wel met drie doelpunten verschil winnen om boven Beerse Boys te eindigen in de eindrangschikking. Het was druk op sportpark “de Heikant”van de mensen uit Veldhoven en van de gasten uit Middelbeers.

RKVVO wist wat hen te doen stond, aanvallend voetbal en Beerse Boys vastzetten op hun eigen helft. De eerste grote kans kwam na 15 min. voor RKVVO, een vrije trap van Joost v. Doormaal werd in de 16 meter door een van de spitsen voorlangs getikt.

Alleen met enkele tegenstoten kon Beerse Boys (wat telkens weer de lange bal gebruikte) gevaarlijk zijn. Een van de weinige kansen die Beerse boys kreeg belande in de 23ste minuut in de goed opgestelde muur van de Oerse verdediging.

In de 35ste minuut kwam een volgende grote kans voor RKVVO, maar door twijfelen werd deze om zeep geholpen. Een beter RKVVO kreeg gedurende de eerste helft nog wel enkele mogelijkheden maar gescoord werd er niet.

Ruststand 0-0

De tweede helft was een gelijk opgaande strijd tot aan de 60ste minuut een goed lopende aanval werd met de hand onderbroken in de 16meter bij Beerse Boys, waarna de goed leidende scheidsrechter RKVVO een penalty toekende. Bram van Sambeek schoot RKVVO vervolgens naar 1-0.

Nauwelijks 3 minuten later kon Beerse Boys op gelijke hoogte komen, maar voor open doel werd gemist. Jorrit Mol komt bij RKVVO in de 64ste minuut in de ploeg voor Sam Heinemans.

Een snelle uitval van Beerse Boys in de 70ste minuut werd prima gered door RKVVO doelman Robbert Koek. Tom Paridaans kwam bij RKVVO in het veld voor Sjors Rombouts.

De druk van Beerse Boys werd groter en in de 75ste minuut kwamen langszij na een goed uitgespeelde aanval, 1-1.

Kay van Diessen werd vervangen door Jasper Mol en het sterkere RKVVO perstte er nog een laatste offensief uit. Dat resulteerde uiteindelijk in nog een Oers doelpunt, Marc van Doorn kopt de 2-1 binnen in de 86ste minuut.

RKVVO kan terug kijken op een goed seizoen met een 4de plaats in de competitie.

The Man of the Match

Wedstrijdverslag Beerse Boys

BEERSE BOYS ONDANKS VERLIES BIJ RKVVO IN NACOMPETITIE

Beerse Boys heeft ondanks een 2-1 verlies bij RKVVO de nacompetitie bereikt voor promotie naar de eerste klasse. Daarin is sc ’t Zand uit Tilburg de tegenstander. In Oerle mocht Beerse Boys met 2 doelpunten verschil verliezen om de derde plaats op de ranglijst te behouden en daarmee de nacompetitie te bereiken. In een matige maar spannende wedstrijd kwam RKVVO na een 0-0 ruststand dankzij een gemakkelijk gegeven penalty, benut door Bram van Sambeek, op 1-0, waarna John van Bijsterveldt Beerse Boys langszij schoot. In de slotfase scoorde Mark van Doorn voor de thuisploeg de winnende treffer: 2-1.

RKVVO startte de wedstrijd met de bedoeling om zo snel mogelijk een voorsprong op het scorebord te krijgen. Het leverde de nodige hoekschoppen op, maar geen treffer. Beerse Boys kroop enkele keren door het oog van de naald, maar aan de andere kant was het ook gevaarlijk met uitvallen. De geboden ruimte werd door de Boys echter onvoldoende benut om tot scoren te komen. Naar gelang de tijd vorderde kwam er meer rust in het spel van Beerse Boys, maar dat veranderde weer in de 61e minuut.

Bij het uitverdedigen kwam de bal via een tegenstander die hem wilde afstoppen tegen de hand van Ruud Willems op de rand van het strafschopgebied. De goed leidende scheidsrechter Bruggeling besliste tot een strafschop voor RKVVO en die werd feilloos ingeschoten door Bram van Sambeek. RKVVO ging hierna op zoek naar meer, terwijl Beerse Boys de schade wilde herstellen. Het spel ging snel op en neer en leidde tot goede mogelijkheden voor beide ploegen.

Namens Beerse Boys schoot Niels van Heerbeek van dichtbij net over en stuitte Daan Mulders op de doelman. In de 77e minuut viel toch de gelijkmaker. Na een verre ingooi van Joost Schapendonk werd de bal maar half uitverdedigd, waardoor John van Bijsterveldt in de rechter bovenhoek kon raak schieten: 1-1.  Ook hierna nog kregen beide ploegen enkele mogelijkheden, maar alleen de Beerse verdediging liet zich nog verrassen. In de 87e minuut scoorde Mark van Doorn met een mooie boogbal de winnende treffer voor RKVVO: 2-1.