0 - 7

RPC F5

F-pupillen zaterdag, F4, 4e klasse F475

8 november 2014 9:30

Ok, ik moet eerlijk toegeven: 0-7 verliezen is geen verassende uitslag dit jaar voor ons. Toch geeft deze uitslag niet het juiste wedstrijdbeeld neer. Zowel de trainers als de ouders waren zeer tevreden met het vertoonde spel.

Afgelopen donderdag op de training hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen de F5 (5-0 verlies). Doel van de oefenwedstrijd was dat Peer (Technisch coördinator bij RKVVO) kon zien waar het elke keer fout gaat. In samenspraak met Peer hebben we besoten het een en ander om te gooien zodat balvaste spelers met mindere balvaste spelers zou kunnen staan. Daarom hebben we Thom en Cas (normaal verdedigers) omgeruild met Dian en Joran (normaal aanvallers).

Het begin van de wedstrijd ging goed. De bal was vaak op de helft van de tegenstander en we kregen zelfs enkele kansen. Helaas hebben we nog te weinig kracht voorin om deze kansen te verzilveren.

RPC wist wel enkele kansen te verzilveren en konden uitlopen naar een ruststand van 3-0. De 3-0 zelf was een pijnlijke. 4 spelers en een keeper van RKKVO krijgen de bal niet weg waardoor er 1 speler van RPC simpel de bal kan binnentikken.

Om de spelers gemotiveerd te houden hebben we een doelstelling benoemd om de 2e helft 3 goals te maken. We hebben ook een keeperwissel gedaan. Koen is de 2e helft gaan keepen i.p.v Jasper.

Aan het begin van de 2e helft was duidelijk de concentratie weg en posities (aanvallend/verdedigend) werden niet vastgehouden, RPC kon zo simpelweg naar een 7-0 uitlopen. Na de 7-0 hebben we de inzet en concentratie toch weer herpakken en hebben we een uitstekende laaste 10 minuten gespeeld. In deze laaste 10 minuten hebben Joran en Milou met keeper Koen uitstekend de bal achterin tegengehouden. Hierdoor konden de overige spelers druk op goal zetten. Helaas heeft dit niet geresulteert in goals maar wel in een zeer vermakelijke 10 minuten waarin we aanvallend en verdedigend goed hebben gevoetbald.