8 - 0

Acht F4

F-pupillen zaterdag, F4, 4e klasse F485

28 maart 2015 9:30

Vandaag heeft RKVVO F4 de 2e overwinning op rij geboekt! Na vorige week gewonnen te hebben van Brabantia is vandaag met 8-0 gewonnen van Acht. De heenwedstrijd tegen Acht eindigde nog in een 4-0 verlies.

Aanval
We zagen in de laatste wedstrijden dat we verdedigend goed mee konden maar aanvallend was het nog te zwak. het was vooral individualistisch. Daarom heeft Andre, de trainer van de F1, ons afgelopen donderdag getraind. Zijn opdracht wacht om in de training meer focus te leggen op de opbouw van de aanval.

Opstelling
Alle 9 spelers waren vandaag aanwezig waardoor er een goed wisselschema mogelijk was, Diot is belanglijk zodat spelers de hele wedstrijd op de zelfde positie kunnen spelen.
Doel: Jasper Galle
Verdediging: Jasper van Bree, Joran, Milou, Thom
Aanval: Pepijn, Koen, Dian, Melle

1e helft
RKVVO begon goed aan de wedstrijd. Er werd vanaf begin af aan meteen druk gezet door de aanvallers. Binnen een paar minuten kon Pepijn de 1-0 inschieten na een goede pass van Melle. De inzet van iedereen was vandaag weer erg goed. De felheid die we zeker voor de winterstop hebben gemist zit er de laatste tijd goed in. Door goed aanvallen en flink druk te zetten heeft RKVVO meerdere kansen gezat. Binnen 5 minuten stond het zelfs al 3-0!
De 2e goal was een eigen doelpunt (afgeketste voorzet). Melle zorge voor de 3-0.

Melle had een belangrijk aandeel in het spel van RKVVO. Hij was overal aanwezig. Het was goe dom te zien (en ook belangrijk) dat de rest van de spelers daarin mee gingen. Ook zonder melle werd er uitstekend voetbal gespeeld en werd er beter overgespeeld en vrijgelopen door de spelers. Vooral Koen en Pepijn konden elkaar goed vinden. Pepijn en Melle zorgde ervoor dat de stand na 15 minuten uitliep naar 5.0. In de resterende 5 minuten van de 1e helft bleef RKVVO aanvallen maar werd er niet meer gescoord.

Er ontstond aan het eind van de 1e helft nog een klein incidentje waarbij een meisje van de tegenstander zei dat ze uitgescholden werd en huilen. Als dader wees ze Dian aan. Dian wist van niets en werd er zelf verdrietig van. Ook de scheidsrechter heeft niets gemerkt van schelden. Geen een speler gaf aan gescholden te hebben. In de rust hebben we geprobeerd Dian wat op te vrolijken na dit voorval en hebben we afgesproken dat hij maar 'gewoon' 2x moet scoren!

2e helft
In de 2e helft ging het scoren wat moeizamer. Het veldspel bleef goed. Acht is een paar keer in de buurt van de goal geweest maar echt gevaarlijk is het nooit geweest. Het was moeilijk voor sommige spelers om positie te blijven houden, met name voor de verdedigers. Nu bleef dit zonder gevolgen omdat RKVVO een stuk sterker was.Bij een moeilijkere tegenstander mag dat niet gebeuren.

In een leuke en aanvallende 2e helft zorgde Dian (!), Melle, en nog een keer Dian (!) voor de 8-0. Elke goal werd luid gevierd, met name die van Dian!

Plezier
Plezier in voetbal hebben de spelers altijd wel gehad. Of ze nu met 8-0 verliezen of niet. Maar het plezier is wel vele malen groter als je wel wint en goals maakt. Ook vandaag straalde het plezier af van iedereen in én langs het veld!

En tevreden keerde iedereen huiswaarts...

(PS: De goals van Melle kunnen niet in het systeem worden ingevoerd, omdat hij nog niet in het systeem staat)