F-pupillen zaterdag, F4, 4e klasse F485

11 april 2015 9:30

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de F6 van Bergeijk op het programma. Een week eerder hebben we in Bergeijk gespeeld. De F6 van Bergeijk bestaat compleet uit meiden.

De heenwedstrijd
De eerste (uit) wedstrijd eindigde in een 5-1 winst voor Bergeijk. De meiden zijn flinke meiden die fysiek hun mannetje staan en goed veldpositie spelen. De eerste helft ging lang gelijk op. Bergeijk was wel iets iets sterker maar verdedigend konden we het met flinke inzet nog volhouden. In de 15e minuut kwam RKVVO zelfs op voorsprong door een goal van Pepijn. Of RKVVO verslapte óf Bergeijk deed er een tandje bij, maar in ieder geval stond het 5 minuten later met de rust 3-1 voor Bergeijk... Ook in de 2e helft ging het lang gelijk op maar ook daar kon Bergeijk aan het eind van de 2e helft nog 2x scoren.

Voor aanvang van de 'return' wisten we dat het moeilijk zou worden. Verdedigend komen we nog wat te kort om het veldspel van Bergeijk tegen te gaan. Op de training hebben we nog extra aandacht besteed aan het veld groot (breed) maken en het meelopen met de tegenstander bij verdedigen (i.p.v alleen met zijn allen naar de bal te rennen). Beide zaken blijven nog moeilij kom ook in de wedstrijd aan te denken en vol te houden. Tenslotte gaat het om de bal, toch?? :-)

De return
In de wedstrijd kwam Bergeijk na 5 minuten op een 1-0 voorsprong, via een goed schot van een van de speelsters. Zoals in de eerste wedstrijd had Bergeijk een duidelijk overwicht maar konden we dit door hard werken bolwerken. Er werd niet alleen achterin hard gewerkt ook voorin werrd alles gegeven. Door goed doorlopen en doorzetten kon Melle een bal in de goal tikken die niet goed werd opgepakt door de keepster: 1-1. Vlak voor rust lukte het Melle om via een solo nogmaals alleen voor de keeper te komen: 2-1.

In de rust hebben we verteld dat we deze stand verdiend hebben en bereikt hebben door met zijn allen hard te werken. We zouden in de 2e helft wel wat beter moeten verdedigen want Bergeijk is wel een aantal keer heel dicht bij een goal gekomen.

Zoals zo vaak gaat het team in de 2e helft wat opportunistisch spelen. Alle spelers lopen wat meer naar voren en houden posities minder goed vast. Via een goede aanval kwam bergeijk 3 minuten naar rust alweer op 2-2. Het was goed om te merken dat Bergeijk een flink tandje erbij moest doen. Bergeijk is, net zoals Unitas, in deze competitie ongeslagen, waarbij ze 2x tegen elkaar moeten spelen. Het was dus heel belangrijk voor ze om deze wedstrijd te winnen.

Bergeijk leverde veel strijd en hoewel het bij RKVVO allemaal wat rommeliger ging dan in de eerste helft hielden we lang 'stand'. En weer zoals in de vorige wedstrijd zat de kracht van Bergeijk in de laatste 5 minuten. In de  35 minuut maakte Bergeijk 2-3 en een minuut later zelfs 2-4. Die laatste goal had niet gehoeven en kwam waarschijnlijk doordat de spelers er door de 2-3 even 'doorheen zaten'.

Trainnen
Komende tijd blijft het oefenen op posities voor zowel aanvallen (veld groot maken) en verdedigen (tegenstander in de gaten houden). Maar ook de basisbeginselen als dribbelen, draaien en een pass geven verdienen de nodige aandacht.

Doelstellingen
Al met al hebben we tegen de kampioenskandidaat een goede wedstrijd met veel strijd geleverd. We hebben dus aan de belangrijkste doelstellingen van het voetballen (plezier en inzet) voldaan.