Winnend RKVVO MO15 stijgt naar 2e plaats competitie

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 2e klasse 10

19 november 2016 14:00

Na de vele regenval en afgelastingen had RKVVO het geluk om op het nieuwe kunstgrasveld te mogen spelen tegen de MO15 van Hilvaria. Klokslag 14.00 uur werd er afgetrapt op Sportpark de Roodloop in Hilvarenbeek. Voor RKVVO de 3
e wedstrijd in 8 dagen!

Na de winst afgelopen zaterdag thuis op Nieuw Woensel en de winst uit in de beker doordeweeks tegen de huidige koploper in de competitie Valkenswaard nu dus tegen Hilvaria. Beide ploegen begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, maar van mooi voetbal was in het eerste kwartier amper sprake door het vele balverlies aan beide kanten. RKVVO had weliswaar een licht overwicht maar echte kansen waren er nog niet geweest tot het moment dat Daphne van Steensel net buiten de zestien verwoestend uithaalde en de bal als een raket insloeg, 0-1 in de voordeel van RKVVO. Vanaf dat moment drong RKVVO de tegenstander steeds verder terug op eigen helft en was het wachten dat het verschil in niveau tussen beide teams werd uitgedrukt in goals. Dit duurde echter niet lang. RKVVO kreeg net buiten de zestien een directe vrije trap. Ondanks de aanwezigheid van de muur krulde Kiki Fellinger de bal perfect over de muur heen in de kruising. De keepster van Hilvaria was volstrekt kansloos en kon niets anders doen dan de bal uit de eigen goal halen. Voor rust maakte RKVVO nog twee goals zodat RKVVO met een 0-4 voorsprong de rust inging.

Na rust werd het elftal van RKVVO op diverse plaatsen gewijzigd om de speelsters ook op andere posities te laten wennen. Dit maakte voor het wedstrijdbeeld niet veel uit want het was eenrichtingsverkeer naar de goal van Hilvaria. Na rust scoorde RKVVO maar liefst 7 keer door goals van Kim Smits, Lise van Gerwen, Daphne van Steensel, Vera Luijten, Mirte van Beers en Kiki Fellinger. Ondanks dat de verdediging van RKVVO wederom niets weggaf, kreeg Hilvaria slechts één kans in de tweede helft maar deze werd uitstekend gepakt door keepster Lieke Geenen.

Eindstand 0-11 in het voordeel van RKVVO, maar belangrijker de aansluiting met koploper Valkenswaard en de 2e plek in de competitie.

Volgende week zaterdag 26 november speelt RKVVO tegen het redelijk onbekende Boxtel dat op de 4e plaats staat met slechts één punt minder dan RKVVO. Wederom een topper dus. Aan RKVVO de uitdaging de ongeslagen status in uitwedstrijden (4 keer winst) te behouden.

Programma:

Zaterdag 26 november: Boxtel MO15-1 - RKVVO MO15-1, 13.15 uur, Sportpark Munsel.