RKVVO MO15 ongeslagen naar 2e ronde beker

Datum

14 november 2016 20:00

Accommodatie

Onbekend

Na de overwinning op Terlo (6-1) en Bergeijk (3-0) stond de 3e wedstrijd in de beker op het programma met een uitwedstrijd tegen de MO15 van Valkenswaard. Op papier de zwaarste tegenstander in de poule. Recent speelde beide ploegen ook al tegen elkaar in de reguliere competitie. Toen was Valkenswaard een maatje te groot voor RKVVO en won het ruim met 4-1. Een pittige opgave dus voor RKVVO mede vanwege het gegeven dat Valkenswaard in de competitie na 8 speelronden ook nog eens alle wedstrijden gewonnen heeft met een positief doelsaldo van maar liefst 39 doelpunten voor.

RKVVO nam direct aan het begin van de wedstrijd het initiatief en kreeg hierbij diverse kansen maar het vizier stond nog niet op scherp. Ook Valkenswaard kreeg kansen, met name uit standaard situaties, maar de ballen gingen of hoog of ver langs de goal van RKVVO. Eén keer kwam RKVVO goed weg toen de lat bij een goed genomen vrije trap redding bracht. Halverwege de eerste helft opende RKVVO de score. Gelet op de verhoudingen op het veld op dat moment verdiend. Echter vlak voor rust bracht Valkenswaard, randje buitenspel, de wedstrijd weer in evenwicht zodat beide ploegen de rust in gingen met een 1-1 stand.

Na rust was RKVVO veel feller dan Valkenswaard en speelde de kansen die ze kregen met goed combinatievoetbal uit en wist het zelfs 3 keer te scoren. Eindstand 1-4 in het voordeel van RKVVO.

RKVVO mag terugkijken op een uitstekende wedstrijd en liet zien dat Valkenswaard met de juiste aanpak en inzet te verslaan is. Kortom een prima resultaat voor RKVVO en door naar de volgende ronde.