4 - 1

Helvoirt MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 2e klasse 10

17 december 2016 13:00

Na de spannende midweekse bekerwedstrijd tegen Oirschot Vooruit waarbij RKVVO na het nemen van strafschoppen de 3e ronde van het bekertoernooi bereikte, stond op zaterdag 17 december de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Tegenstander Helvoirt.

Na een aarzelend begin, was het RKVVO dat steeds beter in de wedstrijd kwam. Dit leverde grote kansen op voor RKVVO, maar verder dan een goal van Marike Sloendregt en een afgekeurde goal van  Chantal Denis (de bal had de achterlijn al gepasseerd) kwam RKVVO niet. Geheel tegen de verhouding in kwam Helvoirt voor rust op gelijke hoogte door alert in het strafschopgebied te reageren op een afvallende bal en te scoren. Zo gingen beide ploegen de rust in met een 1-1 tussenstand, een wonder gelet op de vele grote kansen die RKVVO in de eerste helft kreeg.

In de tweede helft pakte RKVVO de draad weer op waar het in de eerste helft geëindigd was, namelijk de aanval zoeken. Helvoirt bleef goed tegenstand bieden, maar het was wachten tot de bal een keer goed zou vallen voor RKVVO. Na een strak genomen hoekschop kopte Kiki Fellinger de bal in de korte hoek en was het RKVVO dat verdiend opnieuw de leiding in de wedstrijd nam. Uit de vele aanvallen die daarna volgde scoorde RKVVO nog twee keer door goals van Mirte van Beers en Vera Luijten zodat RKVVO toch nog uiteindelijk met ruime cijfers won. Eindstand 4-1.

Complimenten voor Helvoirt dat het RKVVO erg lastig maakte, maar met een beetje meer geluk en scherpte voor de goal had de wedstrijd al in de eerste helft beslist kunnen zijn in het voordeel van RKVVO. Wederom 3 punten in de pocket en nog vol in race voor de tweede plaats met nog twee thuiswedstrijden te gaan.