RKVVO MO15 bereikt 3e ronde bekertoernooi na penalty reeks

2 - 2

Oirschot Vooruit MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, Groep 2 22

7 december 2016 19:00

Na de klinkende overwinningen in de eerste ronde op Terlo (6-1), Bergeijk (3-0) en Valkenswaard (4-1) stond op woensdag 7 december de tweede ronde in de beker op het programma met een thuiswedstrijd tegen Oirschot Vooruit. Een ploeg die ook uitkomt in de reguliere competitie. Gelet op het aantal verliespunten in de competitie, een geduchte en niet te onderschatten tegenstander.

Voor RKVVO was het even puzzelen geblazen met de opstelling vanwege de afwezigheid van een aantal speelsters. Direct na het eerste fluitsignaal zochten beide ploegen de aanval. Er was nog maar amper 2 minuten gespeeld of de bal lag al in de goal van RKVVO na een messcherpe uitbraak van Oirschot Vooruit. Niet veel later een snelle counter van RKVVO die bekwaam werd afgerond door spits Mirte van Beers, 1-1. Amper bekomen van de gelijkmaker, was het wederom Oirschot Vooruit dat scoorde, 1-2. Op dat moment was het even schakelen voor RKVVO om in ieder geval niet met een grotere achterstand de rust in te gaan. Echter twee minuten voor rust kwam RKVVO op gelijke hoogte door met een nagenoeg identieke aanval de tweede treffer te scoren, wederom door Mirte van Beers. Ruststand 2-2.

Na rust bleven beide ploegen de aanval zoeken. In tegenstelling tot de eerste helft, wel een iets sterker RKVVO. Het tempo in de tweede helft lag lager dan in de eerste helft, maar dat was te verwachten na de slijtageslag in de eerste helft waarbij het spel in hoog tempo alle kanten op ging. Omdat er niet meer werd gescoord eindigde de wedstrijd in 2-2 waardoor penalty's uiteindelijk een winnaar moest opleveren. Zo werd de spanning op en rond het hoofdveld nog verder opgevoerd.

Het was RKVVO dat hierbij aan het langste eind trok door de penalty reeks met 4-3 te winnen en doorgaat naar de 3e ronde van het bekertoernooi. Een absolute topprestatie waarbij gevochten werd voor elke vierkante meter met een geweldige ontlading na afloop van de penalty reeks bij zowel speelsters, toeschouwers als trainers.

Peter van Uum

Programma:

Competitie: Zaterdag 17 december 2016: RKVVO MO15-1 - Helvoirt MO15-1, 13:00 uur.