0 - 5

RKVVO MO15-1

Meisjes onder 15, MO15-1, Groep 1 15

4 februari 2017 12:45

Het was al weer een tijd geleden dat er een wedstrijd op het programma stond voor de MO15. Op de kop af precies 7 weken geleden.

Gelukkig lieten de weersomstandigheden het dit keer wel toe om een wedstrijd te spelen en wel in de 3e ronde van het KNVB toernooi. Tegenstander ’t Zand uit Tilburg.

Na de klinkende overwinningen in de eerste ronde op Terlo (6-1), Bergeijk (3-0) en Valkenswaard (4-1) en de thriller in de 2e ronde thuis tegen Oirschot Vooruit waarbij RKVVO aan het langste eind trok na het nemen van strafschoppen was het nu de beurt tegen ‘t Zand. Een op papier onbekende tegenstander.

Na een aarzelend begin van beide ploegen was het al snel duidelijk wie voor de overwinning zou gaan. RKVVO zette de tegenstander direct vast en het duurde niet lang voordat de eerste grote kansen er kwamen. Na een mooie aanval waarbij de bal over diverse schijven ging was het Lise van Gerwen die de trekker overhaalde en RKVVO op dat moment verdiend op voorsprong bracht. ‘t Zand kwam sporadisch voor de goal van RKVVO, maar als zo vaak dit seizoen stond de verdediging als een huis. Voor rust bouwde RKVVO de stand uit tot een 0-4 ruststand door goals van Mirte van Beers en tweemaal Kiki Fellinger. Na rust een ongewijzigd spelbeeld. RKVVO viel aan en kwam geen enkel moment in de problemen. In de tweede helft scoorde RKVVO nog één keer door een goal van Chantal Denis. Eindstand 0-5 in het voordeel van RKVVO. Gelet op de vele mooie kansen die RKVVO kreeg nog maar een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld.  Achteraf gezien een simpele overwinning, maar het allerbelangrijkste door naar de 4e ronde in het KNVB toernooi. Een puike teamprestatie om trots op te zijn!