3 - 3

RKVVO MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 2e klasse 08

15 april 2017 13:15

Als nieuwe koploper op de ranglijst trad RKVVO midweeks aan tegen Audacia uit Moergestel. Ondanks de laatste plaats op de ranglijst speelde Audacia recent nog verrassend gelijk tegen Terlo. Aan RKVVO de opdracht zich niet te laten verrassen.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd konden schriftelijk afgedaan worden omdat beiden ploegen niet bij machte waren om hun stempel op de wedstrijd te drukken. Pas nadat de eerste goal viel voor RKVVO begon RKVVO te draaien en liep het snel uit naar een 0-4 ruststand door goals van Kiki Fellinger, Vera Luijten, Lise van Gerwen en Mirte van Beers. Met name de goals van Lise en Mirte waren van ongekende schoonheid. Na rust gebeurde er weinig. Audacia kwam simpel te kort om het RKVVO moeilijk te maken. Een benutte strafschop door Lise van Gerwen bracht de 0-5 eindstand op het scorebord.

Zaterdag 15 april moest RKVVO aantreden op sportpark Genneperparken tegen FC Eindhoven AV. Verschil op de ranglijst slechts 5 punten met nog een inhaalwedstrijd voor FC Eindhoven AV. Na het gelijkspel tegen Oirschot Vooruit, een tegenstander van formaat. Zowel RKVVO als FC Eindhoven AV miste de nodige speelsters bij aanvang van de wedstrijd.

RKVVO begon goed aan de wedstrijd en zette hoog druk. Na 15 minuten spelen kantelde de wedstrijd en was FC Eindhoven AV bijzonder effectief met de kansen die ze kregen en keek RKVVO snel tegen een 2-0 achterstand aan. Na 7 overwinningen op rij, een nieuwe ervaring. Ondanks dat RKVVO het wel probeerde  stond het vizier niet op scherp. Vlak voor het rustsignaal bracht Daphne van Steensel RKVVO weer terug in de wedstrijd door tegen te scoren. Ruststand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust trad FC Eindhoven AV aan met diverse speelsters die in de jongenscompetitie spelen en dat was goed te zien. RKVVO werd terug gedrongen en was het vooral tegenhouden en hopen op één van de spaarzame counters. Kort na rust werd spits Vera Luijten in de omschakeling weggestuurd en ronde de kans zoals je van een spits mag verwachten bekwaam af, 2-2. Niet veel later stond RKVVO wederom op achterstand door de derde van FC Eindhoven AV. Het was wederom Vera Luijten die de terechte 3-3 eindstand op het scorebord bracht waardoor RKVVO twee kostbare punten verspeelde en Oirschot Vooruit, de nummer twee op de ranglijst, dichter bij ziet komen. Het verschil op de ranglijst is nog wel twee punten in het voordeel van RKVVO, maar RKVVO heeft hiervoor wel één wedstrijd meer gespeeld.

Terugkijkend op de wedstrijd was RKVVO, zeker in de eerste helft niet in staat om haar eigen spel te spelen en dat was zeker de verdienste van FC Eindhoven AV dat sterk verdedigde en zeer efficiënt met de kansen omging. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de wedstrijd 15 minuten later dan gepland begon en de wedstrijd van de meiden die in de jongenscompetitie bij FC Eindhoven AV spelen ineens was vervroegd van 13.15 uur naar 12.30 uur zodat zij in de gelegenheid werden gesteld om met de MO15 van FC Eindhoven AV mee te doen. Je kon duidelijk zien dat met het inbrengen van deze speelsters de wedstrijd kantelde in het voordeel van FC Eindhoven AV. Dat RKVVO nog een gelijkspel eruit sleepte mag een wonder worden genoemd. Het gaat misschien te ver om te zeggen dat er sprake is van competitievervalsing, het waren immers speelgerechtigde speelsters, maar het zijn wel speelsters die bewust ervoor gekozen hebben om met hun eigen team in een jongenscompetitie uit te komen.

Uiteindelijk schieten beide ploegen niets op met het gelijke spel en droop RKVVO teleurgesteld af met een flinke kater. Een groot compliment aan de speelsters van RKVVO die hard gestreden hebben en er een verdiend gelijkspel alsnog uit gehaald hebben.

Peter van Uum

Competitieprogramma:

Zaterdag 13 mei 2017: SV Budel MO15-1 - RKVVO MO15-1, 12:45 uur, Sportpark Budel;

Maandag 15 mei 2017: RKVVO MO15-1 - Terlo MO15-1, 18:30 uur, Sportpark Heikant.