0 - 4

Oirschot Vooruit MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 2e klasse 08

18 februari 2017 13:00

Na het succes van het behalen van de laatste zestien in het KNVB bekertoernooi en de mooie tweede plaats in de najaarscompetitie op basis van het aantal verliespunten, stond zaterdag 18 februari de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. Tegenstander Oirschot Vooruit. Een lastige tegenstander waartegen in het KNVB bekertoernooi met de hakken over de sloot gelijk werd gespeeld en pas na het nemen van strafschoppen werd gewonnen. Een tegenstander waarvan ook verwacht mag worden dat ze lang zullen meedoen om het kampioenschap. RKVVO was dus gewaarschuwd!

Ondanks de slechte veldcondities werd onder een prachtig zonnetje afgetrapt. RKVVO begon uiterst slap aan de wedstrijd, leed veel balverlies, was steeds een stapje te laat en verloor veel persoonlijke duels. Hiervan profiteerde Oirschot Vooruit optimaal door twee keer te scoren binnen 10 minuten. RKVVO daarentegen kwam incidenteel voor de goal, maar het vizier stond niet op scherp. Omdat Oirschot Vooruit nog één keer scoorde in de eerste helft ging RKVVO de rust in met een 0-3 achterstand. Een ongekende situatie voor RKVVO te meer daar in het KNVB bekertoernooi en de najaarscompetitie slechts één keer was verloren en ook nog eens tegen de uiteindelijke en terechte kampioen Valkenswaard. Ook tegen Valkenswaard ging RKVVO de rust in met een 0-3 achterstand.

Na rust waren beiden teams beter in evenwicht. In tegenstelling tot de eerste helft kreeg RKVVO wel kansen om te scoren, maar was het wederom ongelukkig in de afronding. Oirschot Vooruit scoorde nog één keer zodat na 70 minuten zuivere speeltijd een 0-4 eindstand op het scorebord stond en was een valse start voor RKVVO in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie een feit. Zaterdag 11 maart kan RKVVO zich revancheren in de uitwedstrijd tegen Helvoirt.