Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 2e klasse 08

Datum

11 maart 2017 13:00

Accommodatie

Onbekend

Het was al weer drie weken geleden dat RKVVO een wedstrijd in de reguliere competitie had gespeeld. Op het programma de tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie uit tegen de MO15-1 van Helvoirt. In de najaarscompetitie kwam RKVVO Helvoirt ook al tegen en toen werd de wedstrijd na een 1-1 ruststand pas laat in de tweede helft beslist in het voordeel van RKVVO. Een lastige tegenstander waarmee zeker rekening gehouden moest worden. Na de valse competitiestart tegen Oirschot Vooruit de uitdaging aan RKVVO om niet verdere schade in de competitie op te lopen.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. RKVVO probeerde zo ver mogelijk van de goal af te spelen en kreeg een paar opgelegde kansen. Omdat er niet gescoord werd gingen de ploegen de rust in met een 0-0 ruststand.

Na rust een sterker RKVVO. Geheel tegen de verhouding in kreeg Helvoirt een penalty na slordig uitverdedigen van RKVVO in het strafschopgebied. Het was keepster Lieke Geenen die RKVVO redde door de bal uitstekend te parreren. Vanaf dat moment schakelde RKVVO een tandje bij en noteerde Kiki Fellinger de openingstreffer. Kort daarna viel de tweede treffer voor RKVVO door Mirte van Beers die uiterst koelbloedig in een 1 op 1 situatie met de keepster van Helvoirt de bal binnen tikte. Eindstand 0-2 in het voordeel van RKVVO. Gezien de kansverhoudingen een terechte uitslag. Een groot compliment aan RKVVO dat na de zeperd tegen Oirschot Vooruit zich uitstekend herstelde en liet zien het voetballen niet verleerd te hebben.

Zaterdag 18 maart speelt RKVVO thuis tegen DESK uit Kaatsheuvel. Midweeks mag RKVVO proberen de kwartfinales in het KNVB bekertoernooi te halen door aan te treden met een uitwedstrijd tegen de MO15-1 van Zwaluw VFC uit Vught.

Peter van Uum

Bekerprogramma:

Woensdag 15 maart: Zwaluw VFC MO15-1 - RKVVO MO15-1, 19:00 uur, Sportpark Bergenshuizen