Max Buijs (vrije trap)
Koen Verbeek (schot)

Onder 11 zaterdag, JO11-2, 2e klasse 26

25 maart 2017 10:30

Vandaag de uitwedstrijd van RKVVO JO11-2 tegen EMK JO11-1. De thuiswedstrijd van vorige week donderdag stond bij de meesten nog vers in het geheugen: een nederlaag in de laatste minuten van de wedstrijd. Vandaag was het dus tijd voor revanche!

Door de trainers werd vooraf benadrukt dat we deze keer vanaf het begin bij de les moesten zijn. Verder was er nog een aangepaste tactiek. RKVVO speelde in een 3-1-2 formatie. Met Lars op doel, Sander, Daan en Cas achterin, Koen op het middenveld en in de voorhoede Coen en Alexander. Max begon als wissel.

RKVVO startte in de eerste 5 minuten net zoals in de laatste ontmoeting met EMK, net niet fel genoeg en te afwachtend. Gelukkig was er deze keer snel een ommekeer en dat resulteerde ook gelijk in een doelpunt van Coen van Deijck na een goede uittrap van Lars, 0-1. De lange ballen van Lars zorgden vandaag voor veel gevaar en dat resulteerde opnieuw in een doelpunt van Coen van Deijck, 0-2. Daarna nog wat kansen over en weer en daaruit viel een tegentreffer, 1-2. Ons niveau weer oppakken was nu erg belangrijk. Koen Verbeek, die vandaag op het middenveld was gezet, kreeg de bal ingespeeld en hij ging op weg naar de goal, onderweg een paar goede acties en komt dat schot......doelpunt! 1-3 en dat was ook de ruststand.

In de rust werd benadrukt dat deze wedstrijd nog niet gewonnen was en dat bleek maar weer toen na 4 minuten de bal achter Lars verdween na een scrimmage op de doellijn, 2-3. Opnieuw werd er door RKVVO een goede aanval opgezet, maar dichtbij het doel werd er een overtreding gemaakt door EMK. Een mooie plek voor een vrije trap. Max Buijs werd door de trainers aangewezen om de bal te nemen en Max schoot de bal uitstekend achter de keeper, 2-4. Op dat moment werd de wedstrijd voor sommige spelers te spannend en zo liepen de emoties hoog op. Een speler van EMK werd van het veld gestuurd nadat hij Koen Verbeek had aangevallen. Weer een aanval voor RKVVO en de bal kwam weer voor de voeten van Koen Verbeek en opnieuw een doelpunt, 2-5. Op dat moment geloofden de spelers van EMK niet meer in een overwinning. RKVVO creëerde nog enkele kansen via Max en Coen maar deze gingen er niet in. Tot 4 minuten voor tijd, toen RKVVO een corner kreeg, Coen van Deijck achter de bal. Een slechte voorzet was het vervolg, maar de bal kwam weer voor de voeten van Coen, die maar eens besloot te schieten: een mooie goal die de eindstand op 2-6 bracht.

De trainers waren het over één ding eens: dit was de beste wedstrijd van deze seizoenshelft. Super goed gevoetbald, heel veel inzet en echt gespeeld als een team, maar er kan er maar één Man of the Match zijn. Ook daar waren de trainers het snel over eens. De Man of the Match van deze week is Koen Verbeek.  Koen speelde vandaag voor het eerst op het middenveld en dat was een goede zet. Met zijn goede acties en goede passes wist hij veel kansen te creëren voor het team en dat niet alleen, ook verdedigend stond hij zijn mannetje vandaag. Zijn we dan nog iets vergeten? Oh ja, ook nog eens 2x gescoord. Dat maakte Koen voor ons de Man of the Match van vandaag.

Nogmaals complimenten namens de trainers en op naar de volgende overwinning!
De trainers: Bob van Vleuten, Mick Vennix en Ruud Verbeek