4 - 0

Bergeijk MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 2e klasse 08

1 april 2017 13:00

Zaterdag 1 april stond de voor RKVVO belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen de MO15 van Bergeijk. Een goed georganiseerde ploeg waar het altijd lastig tegen spelen is en waarvan in de najaarscompetitie maar met 1-0 van was gewonnen. Ook in de voorjaarscompetitie presteert Bergeijk uitstekend met 10 punten uit 5 wedstrijden. Een niet te onderschatten tegenstander dus.

Zoals verwacht had RKVVO het in de beginfase van de wedstrijd moeilijk. Dit was enerzijds de verdienste van Bergeijk, anderzijds door een te afwachtende houding bij RKVVO. Halverwege de eerste helft werd spits Vera Luijten ingebracht en kantelde de wedstrijd en viel niet veel later de eerste goal voor RKVVO, nota bene door Vera Luijten zelf. Voor rust werd de voorsprong vergroot door topscorer Kiki Fellinger zodat RKVVO de rust in ging met een 2-0 stand. Gelet op de kansen die RKVVO kreeg een terechte tussenstand.

Na rust een ongewijzigd beeld. De eerste 10 minuten waren weliswaar voor Bergeijk, maar nadat Kiki Fellinger haar tweede goal maakte en dus de 3e voor RKVVO was de wedstrijd gespeeld. Het werd uiteindelijk 4-0 in het voordeel van RKVVO door een beauty van Daniek Weijers die de bal vanuit stand over de keepster van Bergeijk krulde. Eindstand 4-0, 3 punten maar nog veel belangrijker een directe concurrent verslagen. Omdat de andere koplopers ook geen punten verspeelde blijft de competitie ongekend spannend. Het verschil met de koplopers bedraagt slechts 1 punt met nog 6 wedstrijden te gaan waaronder tegen de koplopers.

Peter van Uum

Competitieprogramma:

Woensdag 5 april: RKVVO MO15-1 - DESK MO15-1, 18:30 uur, Sportpark Heikant

Zaterdag 8 april: VOAB MO15-1 - RKVVO MO15-1, 13:15 uur, Sportpark Van den Wildenberg