1 - 6

RKVVO MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 2e klasse 08

8 april 2017 13:15

Woensdag 5 april stond de inhaalwedstrijd tegen de MO15 van het laag geplaatste DESK uit Kaatsheuvel op het programma. Het duurde even voordat de motor van RKVVO ging draaien, maar toen de eerste goal eenmaal viel stond het 4-0 bij rust door goals van Vera Luijten, Lise van Gerwen, Kiki Fellinger en Daphne van Steensel. Na rust bleef DESK zich beperken tot verdedigen en liep RKVVO uit naar een simpele 7-0 overwinning door nogmaals Vera Luijten, Mirte van Beers en Lisa van Dorst.

Zaterdag 8 april moest de MO15 van RKVVO aantreden voor een uitwedstrijd tegen de MO15 van VOAB uit Goirle. Ook een laagvlieger op de ranglijst. Onder een prachtig zonnetje begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. In de beginfase van de wedstrijd was het aan beide kanten zeer rommelig, maar dit had ook te maken met de slechte grasmat waarop combinatievoetbal amper mogelijk was. Zoals wel vaker dit seizoen was het Kiki Fellinger die de wedstrijd open brak door als eerste te scoren. Werkelijk uit het niets kwam VOAB op gelijke hoogte doordat de scheidsrechter als enige op het sportpark de bal achter de doellijn van RKVVO had gezien. Gelukkig duurde het niet lang dat RKVVO tweemaal kort achter elkaar scoorde door spits Mirte van Beers en Kiki Fellinger zodat RKVVO toch met een ruime 1-3 tussenstand de rust inging.

Na rust probeerde VOAB het wel maar het was niet bij machte om het RKVVO echt moeilijk te maken. RKVVO bouwde de score uit door goals van spits Vera Luijten, Lise van Gerwen en wederom Mirte van Beers. Eindstand 1-6. Ondanks de ruime overwinning was het voor RKVVO een lastige wedstrijd tegen een taaie ploeg op een zeer zwaar veld. Omdat koploper Terlo onverwachts twee zeer dure punten verspeelde tegen laagvlieger Audacia staat RKVVO nu fier aan kop. Nog 4 finales te gaan!

Peter van Uum

Competitieprogramma:

Donderdag 13 april: Audacia MO15-1 - RKVVO MO15-1, 19:00 uur, Sportpark Audacia, Moergestel

Zaterdag 15 april: FC Eindhoven AV MO15-1 - RKVVO MO15-1, 13:15 uur, Sportpark Genneperparken