6 mei 2017 9:30

Scheidsrechter

Berend Wibbens

Opstelling

Op deze zonnige dag in de meivakantie speelde RKVVO JO9-5 tegen het kampioensteam van Brabantia JO9-6. Helaas missen we Simon, maar hebben wel een goede versterking doordat Guus ook meedoet.

RKVVO begint sterk en fanatiek, maar in de 4
de minuut weet Brabantia toch een goal te maken. Ook in de 9de minuut is het raak voor Brabantia. Toch geeft RKVVO de moed zeker niet op en blijft aanvallen. In de 16de minuut gaat Guus alleen op de Keeper af, maar deze weet de bal nog net te stoppen. Met een 2-0 achterstand gaat RKVVO de rust in.

Brabantia komt sterk uit rust. In de  25
de,26de en 29de minuut blijkt de erg sterke spits van Brabantia trefzeker. Maar RKVVO blijft goed doorvoetballen en in de 30ste minuut heeft Luc een kans op een tegengoal. Die wordt echter gestopt door een verdediger. Na nog een goal van Brabantia, lukt het RKVOO in de 34 minuut dan toch nog om een tegengoal te maken. In een prachtige aanval weet Luc te voorkomen dat de bal over de achterlijn van Brabantia komt. Hij geeft vervolgens een goede voorzet op Xander die hem strak inschiet. De keeper van Brabantia is kansloos. In de minuten daarna, is het nog 4 keer raak voor Brabantia. Maar ook is er nog een goede kans voor Xander, die na een lange actie van Guus op doel kan schieten. Helaas wordt deze onderschept door de keeper van Brabantia.

Ondanks dat RKVVO hier met 10-1 verliest, hebben ze goed gevoetbald. En met het penalty schieten wint RKVVO zelfs met 3-1 door mooie goals van Luc,Xander en Tygo. Dat biedt perspectief voor het volgende seizoen!