6 - 3

RKVVO JO13-2

Onder 13, JO13-2, Groep 6 56

9 september 2017 12:00

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen DOSKO'32 op het programma. Bij winst bekerden we verder en bij verlies waren we uitgeschakeld. Dosko had haar eerste wedstrijd ook gewonnen dus dat beloofde een gelijk opgaande strijd. Vandaag was Rens er niet bij en de selectie werd aangevuld met Max Buijs en Max van de Meijdenberg, beide E spelers.

De zon scheen en er werd afgetrapt. Het spel ging op en neer en beide ploegen creëerden een aantal goede kansen. Vooral de nummer 7,9 en 10 speelden erg goed en we hadden dan ook moeite om deze spelers af te stoppen. Toch was het RKVVO dat als eerste een doelpunt wist te maken. Via een corner van Coen van Deijck wist Alexander de bal achter de doelman te schieten, 0-1. Vanaf dit moment zakte het niveau van RKVVO weg en werd er te onzorgvuldig omgegaan met de bal. Dit resulteerde dan ook in de 1-1. De spits liep erg makkelijk langs de verdedigers en schoot de bal achter Yannick. Vlak voor rust viel ook nog de 2-1, door communicatie fouten achterin en een gebrek aan ingrijpen en dit was tevens ook de ruststand.

In de rust werd besproken dat RKVVO veel feller moest zijn en dat er nog zeker kansen waren. Vol goede moed werd er dan ook aan de tweede helft begonnen. Met de aanmoediging van de trouwe supporters moest dit zeker lukken.

RKVVO begon zoals het was geëindigd net niet fel genoeg en nog te slordig aan de bal. Toch dook Coen van Deijck na een goede diepte pass vrij op voor de keeper en die wist wel raad met deze kans 2-2. Het tij leek even te keren, maar dankzij een slordigheidsfoutje achterin kwamen we opnieuw op achterstand, kop omhoog en doorgaan. Een paar minuten later werd opnieuw Coen van Deijck diep gestuurd deze keer door Quinn van de Ven. Coen rondde de aanval schitterend af en zo stond de 3-3 op het scorebord. Vanaf dit moment was RKVVO niet meer bij de les en kon DOSKO gemakkelijk combineren. Het doelpunt liet dan ook niet lang op zich wachten, 4-3.

Vlak na de 4-3 viel keeper Yannick uit met een knie blessure en moest Alexander noodgedwongen de goal in. Alexander die erg verdienstelijk heeft gekeept kon de 5-3 niet voorkomen, een schot van een meter of 25 vol bovenin de kruising, een beauty. Het geloof werd met de minuut minder en dat zorgde voor een 6-3 eindstand. Laurens kon de bal in eerste instantie nog van de lijn halen maar daarna ging hij er alsnog in.

Helaas een nederlaag meteen weer met beide benen op de grond na de grote overwinning van vorige week. Meer concentratie en inzet is voor de volgende wedstrijden zeker nodig. Hopelijk hebben we ons lesje geleerd vandaag!

En tsja dan moet je ook nog een Man of the Match kiezen na de wedstrijd. Ondanks de nederlaag was er één speler die er vooral in de eerste helft bovenuit sprong. De Man of the Match van deze week is... Ruben Bekema! Ruben wist bijna al zijn duels in de eerste helft te winnen en speelde een goede wedstrijd. Zonder Ruben waren er in de eerste helft misschien wel meer tegendoelpunten gevallen. Onze complimenten en ga zo door!

Volgende week wacht Wilhelmina Boys JO13-2 uit. Hopelijk meer inzet en strijd dan vandaag.