RKVVO JO13-2 opnieuw onderuit in bekerduel

Rens Bolck (solo)
Rens Bolck (schot)

Onder 13, JO13-2, Groep 6 56

16 september 2017 11:15

Vandaag de laatste poule wedstrijd voor de beker uit tegen Wilhelmina Boys JO13-2. Beide ploegen hadden één duel weten te winnen en het beloofde een spannende strijd te worden. Om 11:15 werd er afgetrapt. Vandaag was Yannick afwezig, hij speelde mee met de D1, Lars Bogman was zijn vervanger. Quinn was ziek en zo was de selectie uitgedund tot 12 spelers.

RKVVO begon fris en aanvallend en zo was er na 30 seconden al een grote kans voor Coen van Deijck. Een keurige steekpass van Rens zorgde ervoor dat Coen één op één met de keeper kwam te staan, maar de keeper wist de bal te pareren. Enkele seconden later aan de overkant een grote kans voor Wilhelmina Boys maar deze keer stond Lars in de weg.

Toch bleef de brilstand niet lang op het scorebord staan, na een fout achterin wist een aanvaller van Wilhelmina te profiteren, 1-0. Het oogde rommelig en onrustig achterin bij RKVVO en dat is dus een punt om aan te werken de komende weken.  Toch ging RKVVO op zoek naar de gelijkmaker en die vond het ook via de voeten van Rens. Die wist de keeper geweldig te omspelen en te scoren, 1-1. RKVVO probeerde de wedstrijd te kantelen maar dit lukte niet. De grootste tegenslag was het tegendoelpunt 2 minuten voor de rust, 2-1.

Opnieuw werd aangehaald door de trainers dat de meesten veel feller moesten zijn en dat we zeker nog kans hadden tegen dit team. Vol goede moed werd er dan ook aan de tweede helft begonnen. Een helft die niet veel goeds voorspelde...

RKVVO liep achter de feiten aan en er werd onzorgvuldig omgegaan met het balbezit. Enkele keren werd RKVVO gevaarlijk via Coen en Rens. Ondanks dat wist Wilhelmina Boys dankzij matig verdedigen tot een 6-1 voorsprong te komen. Met nog 10 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld. Vanaf dat moment begon RKVVO te voetballen, er werden wat kansen gecreërd en dat resulteerde in de 6-2 via Rens. Enkele minuten later lag de bal andere kant in het net 7-2. RKVVO kreeg daarna nog een aantal corners waarvan er één in ging, Dinand was de doelpuntenmaker. Dit was tevens ook de eindstand.

En dan nog de Man of the Match verkiezing van deze week. Hij was vandaag de beste speler aan de kant van RKVVO. Veel dreiging in zijn acties en bijna ongrijpbaar voor iedere verdediger. Ga zo door! We hebben het natuurlijk over... Rens Bolck! Zijn twee doelpunten en goede passes waren wat we aanvallend goed konden gebruiken vandaag. Als Rens dit doorzet de rest van het seizoen dan zijn wij als trainers dik tevreden, opnieuw een goede pot.

Opnieuw een goede leerschool voor ons, volgende week volle bak trainen en de beker vergeten. Vooruit kijken in plaats van achteruit want we kunnen er niks meer aan veranderen. Dat zal nodig zijn aangezien FC Eindhoven AV JO13-2, de eerste competitie tegenstander zal zijn, aftrap 9:15 op sportpark Velddoornweg. Inzet, concentratie en samen willen gaan voor de overwinning dat is wat we willen zien het komend seizoen!