Hapert JO13-2

3 - 1

RKVVO JO13-2

30 augustus 2017 19:15

Afgelopen woensdag trad RKVVO aan tegen een D1/D2 combinatie van vv Hapert. Een team dat al veel vaker samen hadden gespeeld dan wij. Het was even afwachten of de wedstrijd door kon gaan vanwege het slechte weer maar uiteindelijk kon er gevoetbald worden. Er werd 3x 20 minuten gevoetbald zodat er een extra coach moment was.

RKVVO begon afwachtend en terughoudend aan de allereerste wedstrijd op het grote veld. Voor vele in het begin heel erg wennen en dat was ook te merken. De bal werd snel ingeleverd en sommigen leken wat bang voor de wat grotere tegenstander.  Dit resulteerde dan ook in de 1-0 voor Hapert omdat, we achterin te lang wachtten met ingrijpen. Tot zover de eerste 20 minuten even een kort moment om te coachen.

De volgende minuten gingen al stukken beter en er werd steeds beter gevoetbald door RKVVO.  De spelers konden elkaar steeds beter vinden. Zo werden Rens en Quinn een aantal keer goed werd gestuurd. Zo ontstond ook de eerste kans voor RKVVO. Quinn werd diep gestuurd die maakte vervolgens een actie maar de bal raakte de lat. Nog geen 2 minuten later de bal aan de andere kant in het net, 2-0. Ondanks de tweede tegentreffer bleef RKVVO rustig en ging het steeds beter. Oskar en Koen strooiden met mooie passes en ook Luc was overal op het veld te vinden. Vele spelers durfde in het tweede deel ook beter duels aan te gaan en dat resulteerde ook in meer balbezit.

Nog één keer rust en dan konden we de laatste 20 minuten gaan voetballen. Door de trainers werd aangegeven dat deze lijn doorgetrokken moest worden. Achterin mocht het nog wat feller.

Met dat punt ging RKVVO in de laatste 20 minuten aan de slag. Een lange bal over de verdediging maar daar was doelman Yannick die door goed uitkomen de 3-0 wist te voorkomen. Opnieuw werd er een aanval opgezet door RKVVO die eindigde bij Coen van Deijck en die wist de bal in de hoek te punteren 2-1. Opeens was een gelijkspel weer mogelijk. RKVVO drong aan maar in de omschakeling was het opnieuw Hapert met de treffer 3-1. Dit was ook de eindstand

Ondanks de nederlaag zijn de trainers zeker niet ontevreden. Een tegenstander die een stapje verder was dan wij en die een klasse hoger voetballen. Gedurende de wedstrijd naar een hoger niveau gegroeid en dat was goed om te zien. Er zijn uiteraard nog verbeterpunten maar dat gaat helemaal goed komen!

Het was erg lastig om een Man of the Match te kiezen vandaag.  Iedereen heeft namelijk goed zijn best gedaan en goed gevoetbald.  Maar we hebben toch een keuze kunnen maken. De Man of the Match van deze wedstrijd is.... Koen Verbeek. Koen speelde een hele goede wedstrijd op het middenveld. Hij maakte veel goede acties en hij gaf goede passes. Ook verdedigend stond hij zijn mannetje. Ook door enkele ouders werd Koen geprezen voor zijn goede prestaties.

Aankomende zaterdag treffen we Wodan voor de beker thuis, op naar de eerste overwinning!