RKVVO MO17 bereikt 3e ronde KNVB-bekertoernooi na veldslag

0 - 1

RKVVO MO17-1

Groep 2 06

21 oktober 2017 13:00

Klokslag 13.00 uur werd zaterdag 21 oktober jl. op Sportpark Zegenwerp in Sint-Michielsgestel afgetrapt voor de wedstrijd tussen de MO17 van Sint-Michielsgestel en de MO17 van RKVVO. Inzet, een plaats in de 3e ronde van het KNVB-bekertoernooi. Gelet op de tot nu toe behaalde resultaten zowel in het bekertoernooi als in de eigen competitie een tegenstander van formaat. Een pittige loting dus voor RKVVO.

Beide ploegen begonnen enigszins nerveus aan de wedstrijd. Het duurde dan ook even voordat de eerste vloeiende aanval er kwam, maar deze was dan ook direct raak. Na mooi voorbereidend werk en een splijtende pass kwam Lise van Gerwen alleen voor de goal en ronde bekwaam af, 0-1 in het voordeel van RKVVO. Sint-Michielsgestel kreeg ook een paar kansen, maar deze kwamen meer op conto van RKVVO doordat de bal niet snel genoeg werd opgeruimd in het eigen strafschopgebied. Daardoor gingen beide ploegen de rust in met een tussenstand van 0-1.

Na rust tapte Sint-Michielsgestel uit een ander vaatje. Het spel werd steeds ruwer en de wedstrijd werd halverwege de tweede helft ontsierd door een grove teckel op de topscorer van RKVVO van vorig seizoen, Kiki Fellinger. Resultaat: per brancard van het veld en zoals het er nu laat uitzien weken uit de roulatie. Vanaf dat moment waren de apen gaar bij RKVVO dat stevig van zich af begon te bijten waarna het ene incident na het andere incident volgde waarop de scheidsrechter besloot om de wedstrijd voor 5 minuten stil te leggen. Op zich een terecht besluit, maar dit had al veel eerder in de wedstrijd moeten gebeuren. Vooral het ruwe spel van Sint-Michielsgestel had veel eerder door de scheidsrechter in de kiem gesmoord moeten worden.

Na deze korte afkoelperiode met nog 5 minuten te spelen kwam Sint-Michielsgestel nog één keer voor de goal van RKVVO, maar als zo vaak deze (beker)competitie werd de nul vast gehouden. Hierbij wel opgemerkt dat de lat RKVVO tweemaal redde. Eindstand 0-1.

Een terechte uitslag met een zeer groot compliment aan RKVVO dat ondanks het grove spel van de tegenstander en de vele intimidaties zich niet op de kast liet jagen, maar als team de overwinning over de streep trok. Een resultaat om trots op te zijn, maar belangrijker nog het bereiken van de 3e ronde in het KNVB-bekertoernooi.