RKVVO MO17 bereikt kwartfinale KNVB-bekertoernooi

1 - 3

RKVVO MO17-1

Groep 2 4

16 december 2017 13:00

Na de moeizame thuisoverwinning op SJO Juventud (3-2 overwinning na een ruststand van 0-2) stond op zaterdag 16 december de topper tegen Oirschot Vooruit in het KNVB-bekertoernooi op het programma. Een  zeer sterke tegenstander waartegen in de reguliere najaarscompetitie nog nipt met 1-0 van werd verloren.

Om niets aan het toeval over te laten werd Oirschot Vooruit recent bekeken in de kampioenschapswedstrijd tegen Bergeijk. De wedstrijd gaf een goed beeld waar de kracht ligt bij Oirschot Vooruit. Het was dan ook geen verrassing dat RKVVO zich aan de tegenstander en de terechte kampioen had aangepast met een tactisch plan.

Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd waarbij echte kansen op één hand te tellen waren. Na een klein kwartier kwam Oirschot Vooruit na een mooie aanval over diverse schijven op een 1-0 voorsprong. Een mokerslag voor RKVVO waarbij het even duurde voordat RKVVO zich hersteld had. Met het verstrijken van de tijd richting rust kwam RKVVO beter in de wedstrijd en kwam verdiend op gelijke hoogte door Maaike van Uum na goed afleggen van Kiki Fellinger door de bal met een perfecte krul over de keepster van Oirschot Vooruit te plaatsen. Ruststand 1-1.

Na rust een licht overwicht voor RKVVO. De opbouw van Oirschot Vooruit werd grotendeels verstoord door toepassing van strakke mandekking. Door twee individuele acties van Kiki Fellinger en evenveel doelpunten kantelde de wedstrijd in het voordeel van RKVVO. Met nog 10 minuten op de klok en een riante 1-3 voorsprong beperkte RKVVO zich vanaf dat moment nog uitsluitend tot het tegenhouden van de aanvalsdrift van Oirschot Vooruit. Dit leidde nog tot een uitstekende kans voor Oirschot Vooruit waarbij de lat tot twee maal toe in dezelfde aanval redding bracht mede door uitstekend keeperswerk van Veerle Kokkes, maar verder dan deze kans kwam Oirschot Vooruit niet waarna RKVVO de wedstrijd professioneel uitspeelde. Een paar minuten in blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter af en bereikte RKVVO de laatste 8 in het KNVB-bekertoernooi. Een ongekend hoogtepunt nota bene tegen de kampioen in de poule die tot op vandaag in het lopende seizoen zowel in de beker- als in de najaarscompetitie nog geen nederlaag had geleden. Een groot compliment aan RKVVO dat ondanks de 1-0 achterstand erin bleef geloven en als team de overwinning over de streep trok en dit na afloop uitbundig vierde.