Leuke oefenpot eindigt in eerste overwinning van 2018!

RKVVO JO11-1_

2 - 3

RKVVO JO13-2

17 februari 2018 10:30

RKVVO JO13-2 was nog ongeslagen na de eerste twee wedstrijden in 2018. Vandaag stond een oefenwedstrijd tegen de JO11-1 op het programma. Er werd dan ook op een 9 tegen 9 veld gespeeld en E goals. De enige afwezige vandaag was Quint, om 11:30 werd er afgetrapt op Sportpark de Heikant.

De JO13-2 begon fel aan de wedstrijd en zat direct bovenop de tegenstander wat zorgde voor veel balbezit in de eerste helft van de wedstrijd. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor de JO11-1, de spits ging in de richting van de goal maar Koen Verbeek wist het schot uitstekend te blokken.  Toch waren er daarna een aantal goede aanvallen voor RKVVO via Coen, Rens en Quinn en dat leidde tot een doelpunt. Rens werd goed diep gespeeld, hij kreeg de bal, wachtte lang maar wist het uiteindelijk via de paal toch nog het net te vinden 0-1! Daarna zakte RKVVO wat in en gaf het voor de rust nog een aantal kansen weg maar dit leidde niet tot een doelpunt, ruststand 0-1 voor de JO13-2.

De tweede helft zorgde voor meer doelpunten dan de eerste helft. Beide teams kregen veel kansen en er werd goed gevoetbald. De JO13-2 kreeg een goede kans deze keer via Dinand. Dinand kreeg de bal in de voeten aangespeeld en hij schoot op doel, de bal gleed onder de keeper door de goal in, 0-2. Na deze goal was de JO13-2 minder scherp in de duels wat zorgde voor een snelle tegentreffer 1-2. Het was direct weer spannend en het was nu zaak om de marge weer te vergroten en ons goede spel weer op te pakken. De JO13-2 creeërde een aantal goede aanvallen via de buitenspelers en opkomende verdedigers maar telkens kwamen de voorzetten en passes in de handen van de keeper of één van de verdedigers, tot het moment dat Luc een prima steekpass gaf op Coen van Deijck, die simpel kon intikken, hopelijk een verlossende goal voor Coen! Nu de 1-3 was gevallen leek het gedaan maar niets bleek minder waar. Een terugspeelbal werd door de scheidsrechter bestraft met een indirecte vrije trap die werd  binnen geschoten, 2-3. Met nog 4 minuten op de klok werd het toch nog spannend. Echt grote kansen kregen beide ploegen niet meer waardoor na het laatste fluitsignaal de overwinning een feit was!

Ook vandaag hebben we weer een Man of the Match uitgekozen. De trainers twijfelden tussen drie spelers die erg goed hebben gespeeld. De Man of the Match van deze week is...... Koen Verbeek! Koen was vandaag zowel verdedigend als aanvallend erg goed. In verdedigend opzicht won hij veel duels en blokte hij veel passes en schoten. Af en toe was het wat riskant, maar ook aan de bal was Koen rustig speelde hij een paar tegenstanders uit en passte hij de bal vervolgens naar een medespeler, top Koen! Hopelijk kun je dit vasthouden gedurende de rest van het seizoen en dan kunnen we vast en zeker nog een keer jou tot Man of the Match verkiezen!

Volgende week de eerste competitiewedstrijd uit tegen SJO Juventud, eens kijken hoe we van start gaan in deze nieuwe competitie!