RKVVO JO10-1 begint met doelpuntrijke overwinning op DBS JO10-4

RKVVO JO10-1

Groep 2 069

1 september 2018 10:30

Opstelling RKVVO JO10-1

Na een lange en hete zomerstop was het vandaag, met een mooi zonnetje, eindelijk weer zo ver. De eerst bekerwedstrijd van het seizoen 2018-2019 stond op het programma. RKVVO moest op bezoek bij de buren van DBS. Voor RKVVO ontbrak alleen Stan.

RKVVO begon goed aan de wedstrijd en het viel meteen op dat de spelers elkaar goed konden vinden en met goed overspelen kwamen er ook al snel wat kansen. Voorin waren Guus en Daan grote plaaggeesten voor de verdediging van DBS. Na 5 minuten spelen ging Guus goed door en wist Milan aan te spelen die de bal prima binnenschoot en zo RKVVO op 0 - 1 bracht. Niet veel later zorgde Daan dat de bal bij Milan kwam en die schoot ook de 0 - 2 binnen. Op dit moment had RKVVO duidelijk de overhand en DBS kwam af en toe met een lange bal in de buurt van het doel van RKVVO, maar daar stonden Reaven en Niek goed te verdedigen. Na een goed individuele actie van Daan was het na 8 minuten al 0 -3  en even later speelde Guus de bal voor en schoot Daan de bal knap binnen bij de tweede paal. Hierdoor ging RKVVO met een 0 - 4 voorsprong naar de 1e time out. DBS kwam erg sterk uit de time out en binnen 3 minuten was de spanning helemaal terug in de wedstrijd door 3 doelpunten van DBS. Nadat Niek goed van achteruit de bal naar voren bracht en uus aanspeelde was het Guus die goed de 3 - 5 binnen schoot. Even later was het weer Niek die Guus een goede kans gaf waardoor Guus ook nog de 3 - 6 scoorde. Xander was na de time out ingevallen en ging met de bal naar voren, maar werd gestopt met een overtreding. Hierdoor kreeg RKVVO een vrije trap net op de helft van DBS. Deze werd prachtig binnen geschoten door Reaven en zo was het verschil weer 4 doelpunten, 3 - 7. Vlak voor rust was het weer Xander die goed de bal voouruit speelde waardoor Niek de 3 - 8 russtand op het bord bracht.
In de tweede helft bleef Daan met mooie acties de verdedigng van DBS in de luren leggen en uit een van zijn acties wist Niek de 3 - 9 te scoren. DBS had in hun aanval een aantal spelers staan die een goed afstandsschot hadden. Na bijna een half uur spelen was er weer zo'n mooi afstandschot wat hoog in het doel achter Simon viel en zo was de stand 4 - 9. Bijna direct uit de aftrap was het toch weer RKVVO dat via Niek scoorde en zo was de 10e RKVVO goal van de middag een feit.. Even later was het Daan die zijn derde van de dag binnenschot. DBS bleef ook de aanval zoeken en met een mooi schot werd het 5 - 11. Hierna was het Daan die weer het net trof na een mooie aanval de 5 - 12 maakte vlak voor de tweede time out. Na de time out was het DBS dat weer als eerst doel troef, maar meteen hierna was het Milan die die zijn derde van de dag binnenschoot. Hierna schoot DBS de bal van de zijkant op goal en de bal glipte net langs Simon af. Met een laatste krachtsinspanning leek Simon de bal nog net op de lijn te stoppen. Helaas gaf de doellijntechnologie een seintje aan de scheidsrechter dat de bal wel over de lijn zou zijn en zo werd het toch 7 - 13. Even later was het vanuit een intrap van de zijlijn DBS dat de 8 - 13 binnenschoot. Even later leek DBS weer te scoren maar Simon tikte de bal nog net op de lat en ving hierna de bal die terug kwam van de lat goed op.  Uit een corner speelde Guus de bal naar Xander die hierna de bal prachtig binneschoot en hiermee hadden al de veldspelers vandaag gescoord. Uit de aftrap was het toch DBS dat weer scoorde en zo toch ook 9 x scoorde. Hierna was de verdediging met Reaven en Xander de aanvallers van DBS de hele tijd de baas en kwamen vaak gevaarlijk mee naar voren. Met twee goede uittrappen wist Simon in de laatste minuten Daan nog twee doelpunten te laten maken waarmee RKVVO deze wedstrijd met 9 - 16 won.

Een erg goede wedstrijd van RKVVO waarbij vooral het goede samenspel opviel en zo zorgde voor een mooie en verdiende grote overwinning in de eerste bekerwedstrijd. Volgende week staat de tweede bekerwedstrijd op het programma thuis tegen Rood-Wit Veldhoven JO10-1